Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τρία λογότυπα που άλλαξαν για καλό σκοπό

Τρία λογότυπα που άλλαξαν για καλό σκοπό

Τρία διάσημα brand έβαλαν μπροστά το κοινό καλό και άλλαξαν το σύμβολό τους για χάρη του.

Για να ξεκινήσει μια εταιρία το δρόμο της προς την επιχειρηματικότητα και την επιτυχία της, θα πρέπει να σχεδιάσει ένα λόγκο που να την χαρακτηρίζει απόλυτα, ώστε να αποτυπωθεί κατευθείαν στο καταναλωτικό κοινό. Αν βρεθεί το σωστό λόγκο και πράγματι οδηγήσει στην επιτυχία, υπάρχει ο απαράβατος κανόνας που λέει πως δεν πρέπει να αλλάξει ποτέ. Υπάρχουν όμως και φορές, που διάφορες εταιρίες αποφασίζουν να αλλάξουν ή να τροποποιήσουν προσωρινά το λόγκο τους για να μεταδώσουν ένα μήνυμα.

Η πιο συχνή εναλλαγή στο λόγκο που αντικρίζουν όλοι καθημερινά είναι το σύμβολο της μηχανής αναζήτησης, της Google. Η Google συνηθίζει να μεταμορφώνει το λόγκο της για να γιορτάσει ή να τιμήσει διάφορα γεγονότα, πρόσωπα ή καταστάσεις, ακόμη και για να διαδώσει κάποιο σημαντικό μήνυμα.

Η Lacoste νωρίτερα φέτος σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση της Φύσης, αποφάσισε να τυπώσει μπλουζάκια αντικαθιστώντας τον καθιερωμένο κροκόδειλο με δέκα ζώα, τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση. Ανάμεσα τους ήταν οι πράσινες χελώνες, ο μαύρος ρινόκερος και το δελφίνι Βακίτα.

Φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τα εστιατόρια των ΜακΝτόναλτς αποφάσισαν να αναποδογυρίσουν το μεγάλο κεφαλαίο Μ που αποτελεί το δημοφιλές λογότυπό του. Μετατρέποντας το σε W, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τις γυναίκες(εννοώντας τη λέξη women στα αγγλικά).

Μερικές από τις περιπτώσεις που ο σχεδιασμός του λογότυπου αξίζει να τροποποιείται, έστω και προσωρινά, αν συμβάλλει σε ένα κοινό καλό σκοπό και επαγρυπνεί το κοινό ενδιαφέρον.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024