Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ελληνική δραματουργία αποκαλύπτεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η ελληνική δραματουργία αποκαλύπτεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Χάρη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική», έως την Δευτέρα 4 Ιουνίου, αναπτύσσεται το φεστιβάλ «Η δυναμική του ελληνικού λόγου στο θέατρο».

Εμμένοντας στην κοινωνική πολιτική η οποία θέλει ένα θέατρο ανοιχτό στην κοινωνία και στον πολίτη της ευρύτερης περιφέρειάς του και όχι μόνο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του στο μεγάλο κοινό κάθε ηλικίας και κάνει ένα πρώτο και ουσιαστικό βήμα για τη θεατρική εκπαίδευση. Χάρη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική», έως την Δευτέρα 4 Ιουνίου, αναπτύσσεται το φεστιβάλ «Η δυναμική του ελληνικού λόγου στο θέατρο» σε δύο διαφορετικούς άξονες.

«Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο,  έχει στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού θεατρικού λόγου. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υλοποιεί  το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα επιμένοντας σε μια θεατρική και κοινωνική  εκπαιδευτική  πολιτική, η οποία  αφορά  το ευρύ κοινωνικό σύνολο. Βασική μέριμνα του Δημοτικού Θεάτρου είναι ο συνδυασμός της εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής διάστασής του θεάτρου , μία συνάντηση της θεωρίας με την πράξη. Σκοπός είναι να έρθει  ο πολίτης κοντά στο θέατρο και το θέατρο κοντά στον πολίτη. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αναζητώντας το σύνδεσμο ανάμεσα στη σκηνή και την πλατεία, ενθαρρύνει την δημιουργική εμπλοκή των θεατών στη θεατρική διαδικασία», επισημαίνει ο Νίκος Διαμαντής, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο οποίος είναι παράλληλα υπεύθυνος της υλοποίησης του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα Νέα ο πρώτος προϋποθέτει την παρουσίαση κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια τρεις παραστάσεις ελληνικών έργων, από την εποχή του Καμπανέλλη μέχρι σήμερα. Οι δύο εξ αυτών θα είναι παλαιότερων συγγραφέων, δοκιμασμένων ενώ η τρίτη θα είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής σκέψης νέων συγγραφέων. Από κει και πέρα, θα παρουσιάζονται έξι αναλόγια, που θα απευθύνονται τα τρία σε δοκιμασμένους δημιουργούς ενώ τα υπόλοιπα τρία θα συστήνουν στο κοινό νεώτερους θεατρικούς συγγραφείς. Επιπλέον, θα προβλέπεται και το ανέβασμα δύο αναλογίων με τη σφραγίδα πολύ φρέσκων συγγραφέων, άγνωστων στο ευρύ κοινό.

Τη φετινή εαρινή σεζόν, στο Φεστιβάλ Νεοελληνικού θα παρουσιαστούν τρία χαρακτηριστικά έργα της νεοελληνικής δραματουργίας. Οι παραστάσεις θα  ξεκινήσουν από την εμβληματική «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη που θα σκηνοθετήσει ο Κοραής Δαμάτης. Στη συνέχεια, θα  διασχίσουμε τη δεκαετία του ’80 με το αντιπροσωπευτικό  «Ενυδρείο» του Κώστα Μουρσελά, η σκηνοθεσία του οποίου θα γίνει από την Άσπα Τομπούλη. Τα μεγάλης διάρκειας έργα του προγράμματος, κλείνουν με την «Πείνα», ένα σύγχρονο  έργο του συγγραφέα Χαράλαμπου Γιάννου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Λάσκαρη.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024