Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην παραγωγή το πλήρως αυτόνομο φορτηγό της σουηδικής Einride

Στην παραγωγή το πλήρως αυτόνομο φορτηγό της σουηδικής Einride

Σκανδιναβικής καταγωγής θα είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο φορτηγό που θα περάσει στην παραγωγή, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της NVIDIA.

Έναν ακόμα φιλόδοξο ανταγωνιστή απέκτησε η Tesla στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο οποίος μάλιστα απειλεί το προβάδισμα που απολαμβάνει η αμερικανική φίρμα τόσο στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης όσο και στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Ο λόγος για τη σουηδική Einride, η οποία ανακοίνωσε την παραγωγή ενός πλήρως αυτόνομου φορτηγού το προσεχές φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα τετράτροχο που δεν διαθέτει θάλαμο επιβατών ή πιλοτήριο, αξιοποιώντας την τεχνολογική πλατφόρμα αυτόνομης κίνησης της NVIDIA.

Το φορτηγό της Einride θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο 20 τόνων και να διανύει με μια πλήρη φόρτιση την απόσταση των 200 χιλιομέτρων. Μάλιστα, στην πρώτη του διαδρομή, το T-Pod της Einride θα συνδέσει την πόλη του Gotenburg με το Helsinborg.

Αν και η σουηδική φίρμα δεν έχει ανακοινώσει το κόστος του πλήρως αυτόνομου φορτηγού, ευελπιστεί πως η χρήση του θα συμβάλλει και μάλιστα σημαντικά στη μείωση των εκλυόμενων ρύπων διοξείδιου του άνθρακα.

auto.in.gr

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024