Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δύο ομάδες με την πιο παρατεταμένη αγωνιστική απραξία

Οι δύο ομάδες με την πιο παρατεταμένη αγωνιστική απραξία

Οι περισσότερες ομάδες της Super League προετοιμάζονται για restart ύστερα από 20 μέρες, ωστόσο για δύο η αγωνιστική απραξία ήταν πιο παρατεταμένη.

Οι περισσότερες ομάδες της Super League προετοιμάζονται για restart ύστερα από 20 μέρες, ωστόσο για δύο η αγωνιστική απραξία ήταν πιο παρατεταμένη. Ένα μήνα χωρίς επίσημο αγώνα κόντεψαν να συμπληρώσουν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης.

Υπό αυτό το πρίσμα είναι και οι πιο ζημιωμένοι από την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος. Ειδικότερα η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε δαπανήσει και χρήματα (οδοιπορικά, διατροφή, διαμονή) για να στρατοπεδεύσει στα Γιάννενα. Εκεί βρισκόταν, άλλωστε, όταν πληροφορήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου -λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα με τον ΠΑΣ- ότι έκανε ένα άσκοπο ταξίδι, μιας και το παιχνίδι δεν θα διεξαγόταν…

Το κόστος όμως είναι και αγωνιστικό. Ο Απόλλων έπαιξε για τελευταία φορά στις 5 Μαρτίου και επιστρέφει στη δράση την πρωταπριλιά (μοιάζει σαν ψέμα) υποδεχόμενος τη Λάρισα στη Ριζούπολη (1/4, 17:15). Ύστερα δηλαδή από 27 μέρες…

Μάλιστα, πάνω που προσπαθούσε να αναπτύξει ταχύτητα στην κούρσα σωτηρίας αναγκάστηκε να τραβήξει χειρόφρενο. Γιατί στις 5/3 κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά ύστερα από 14 αγώνες. Σε ένα τάιμινγκ, λοιπόν, που ήλπιζε να βρει ρυθμό, με εφαλτήριο το 2-1 κόντρα στον Παναιτωλικό, για να σώσει την παρτίδα μπήκε σε περίοδο παρατεταμένης απραξίας. Θα κληθεί μάλιστα πλέον να δώσει δύο καθοριστικά παιχνίδια σε διάστημα 72 ωρών, αφού το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ορίστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου. Πολλαπλή επομένως η ζημιά για μία ομάδα που μάχεται για το ζην.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη επιζητούσε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το ευ ζην. Τα δεδομένα όμως έχουν πλέον διαφοροποιηθεί. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, εισηγήθηκε στη FIFA τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και δίχως να υπάρχει εξαίρεση για την εθνική ομάδα.

Οπότε ακόμη κι αν ο ΠΑΣ Γιάννινα τερματίσει 5ος (οι Ηπειρώτες έχουν 30 πόντους σε 24 αγώνες, η Ξάνθη 35 σε 25 αναμετρήσεις και ενδιάμεσα βρίσκονται Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός) μπορεί να είναι δώρον άδωρον. Να διευκρινιστεί εδώ ότι (υπό κανονικές συνθήκες γιατί σε ενδεχόμενο GREXIT δεν υπάρχει λόγος ανάλυσης) η 5η θέση δεν επικυρώνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν κατακτήσει το κύπελλο η Λάρισα, καθώς τότε θα εξασφαλίσει εκείνη θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως και να ‘χει ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί ξανά στη Super League, ύστερα από απραξία 28 ημερών. Στις 3 Μαρτίου αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα και στις 31/3 κοντράρεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Λες και μεσολάβησε θερινή προετοιμασία…

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024