Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η τρίτη φορά του Πάιατ στον Μητσοτάκη

Η τρίτη φορά του Πάιατ στον Μητσοτάκη

Ισως να μην το έχετε προσέξει, αλλά είναι η τρίτη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, που ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη .

Ισως να μην το έχετε προσέξει, αλλά είναι η τρίτη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, που ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», και η τρίτη φορά έγινε κατόπιν αιτήματος του αμερικανού πρεσβευτή. Τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί ο κ. Πάιατ θέλει να βλέπει τόσο συχνά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί τον Πρωθυπουργό ή τον υπουργό Εξωτερικών; Τη στιγμή μάλιστα που στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον κ. Τσίπρα;

Κατά μία (γαλάζια) εκδοχή, ο αμερικανός πρεσβευτής αρχίζει να εμπιστεύεται περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη επειδή τον βλέπει εν δυνάμει μελλοντικό πρωθυπουργό. Μια δεύτερη (επίσης γαλάζια) εκδοχή αφορά τα προβλήματα στις ενδοκυβερνητικές σχέσεις. Είναι γνωστό ότι στο τρίγωνο Μαξίμου, υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας δεν υπάρχει ο πρέπων συντονισμός, οι υπουργοί δεν μιλιούνται μεταξύ τους και τους κάνει τον διαιτητή ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, κατά μία τρίτη (πάλι γαλάζια) εκδοχή, ο πολιτικός έρωτας του αμερικανού πρεσβευτή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να κάνει με τους Ρώσους. Λένε συγκεκριμένα ότι οι Αμερικανοί έχουν ενοχληθεί για τις σχέσεις κυβερνήσεως με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά περισσότερο επειδή η Ελλάδα δεν έχει απελάσει, όπως πολλές άλλες χώρες έπραξαν (ανάμεσά τους η Αλβανία και τα Σκόπια), ρώσους διπλωμάτες.

Οπως και να ‘χει το πράγμα, ο κ. Πάιατ έμεινε περίπου μία ώρα μαζί με τον κ. Μητσοτάκη (παρουσία και του διπλωματικού του συμβούλου Κ. Αλεξανδρή). Συζήτησαν τα πάντα, αλλά δεν ανακοίνωσαν τα… πάντα. Το μόνο που ανακοινώθηκε ήταν ότι συζητήθηκε η υπόθεση των ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται σε φυλακές υψίστης φύλαξης στην Αδριανούπολη. Μου λένε ότι ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως οι Αμερικανοί δεν έχουν παίξει το τελευταίο τους χαρτί για τους έλληνες στρατιωτικούς. Ιδωμεν.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024