Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς για ΠΓΔΜ προγραμματίζει ο Κοτζιάς

Συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς για ΠΓΔΜ προγραμματίζει ο Κοτζιάς

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ σχεδιάζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος μεταβαίνει στη Βιέννη όπου την Παρασκευή θα έχει κρίσιμη συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις
γύρω από το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ σχεδιάζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος
Κοτζιάς ο οποίος μεταβαίνει στη Βιέννη όπου την Παρασκευή θα έχει
κρίσιμη συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό
διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς προτίθεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς μετά τη το ταξίδι του στη Βιέννη για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας.

Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά επικοινώνησαν με συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, αιτούμενοι να γίνει συνάντηση των δύο πολιτικών προκειμένου να ενημερώσει ο υπουργός την κ. Γεννηματά για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό και τα εθνικά θέματα εν γένει.

Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστεί το ραντεβού.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα ο Ν. Κοτζιάς αναμένεται να ενημερώσει τον Στ. Θεοδωράκη, καθώς στην παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Μέρτζου για «Το Μακεδονικό» (σ.σ. είναι και ο τίτλος του βιβλίου), ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι επιθυμεί να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ και γενικώς τα εθνικά θέματα.

Aπευθείας συνάντηση με Tσίπρα ζητά ο Μητσοτάκης

Πηγές της ΝΔ σε σχέση με την ενημέρωση που ζήτησε να κάνει ο κ. Κοτζιάς στον κ. Μητσοτάκη αναφέρουν ότι η απάντηση του κ. Κουμουτσάκου είναι πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση να ενημερωθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό για οποιοδήποτε εθνικό θέμα.

Ως εκ τούτου -προσθέτουν- ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά την επόμενη εβδομάδα και ο υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει δια αυτής της οδού την αξιωματική αντιπολίτευση.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024