Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Handelsblatt: Παραγγελία δισ. ευρώ από Aegean στην Airbus για νέα αεροσκάφη

Handelsblatt: Παραγγελία δισ. ευρώ από Aegean στην Airbus για νέα αεροσκάφη

H οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt σε δημοσίευμά της αναφέρεται στη μεγάλη παραγγελία της Aegean στην Airbus. «Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη παραγγελία στην 19χρονη ιστορία της Aegean Airlines αλλά και η σημαντικότερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Η Aegean υπέγραψε την Τετάρτη στην Αθήνα με την ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσύμφωνο για την αγορά μέχρι και 42 αεροσκαφών τύπου A320neo.»

H οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt σε δημοσίευμά της αναφέρεται στη μεγάλη παραγγελία της Aegean στην Airbus.

«Η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρία δίνει στην Airbus παραγγελία ύψους δισεκατομμυρίων για νέα αεροσκάφη» γράφει.

«Η Aegean Airlines παραγγέλνει στην Airbus έως και 42 νέα αεροσκάφη. Η εταιρία θέλει μελλοντικά να μεγαλώσει κι άλλο» τονιζει η εφημερίδα και προσθέτει: «Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη παραγγελία στην 19χρονη ιστορία της Aegean Airlines αλλά και η σημαντικότερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Η Aegean υπέγραψε την Τετάρτη στην Αθήνα με την ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσύμφωνο για την αγορά μέχρι και 42 αεροσκαφών τύπου A320neo.»

» Με τα καινούρια αεροσκάφη η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ελλάδας σκοπεύει τα επόμενα χρόνια να αντικαταστήσει παλαιά, να μεγαλώσει τον στόλο της και να συνεχίσει έτσι την πορεία ανάπτυξής της».

Η παραγγελία, συνεχίζει η εφημερίδα «ανέρχεται περίπου, σύμφωνα με τους τρέχοντες ‘τιμοκαταλόγους’, σε πέντε δισεκ. δολάρια. Όμως, για την τελική τιμή τόσο η Aegean όσο και Airbus σιωπούν. Σε παραγγελίες τέτοιου μεγέθους συνηθίζεται να γίνονται μεγάλες εκπτώσεις, ενώ ο χρόνος παράδοσης έχει οριστεί κατ’ αρχάς ανάμεσα στα έτη 2020- 2022».

Για διάστημα μεγαλύτερο του έτους η εταιρία εξέταζε κατά πόσο την παραγγελία θα αναλάμβανε η Airbus ή η ανταγωνίστρια Boeing, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Δημήτρης Γερογιάννης.

Το 2017 ήταν για την Aegean, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το 1999, η μέχρι τώρα πιο επιτυχημένη χρονιά της, με περισσότερους από 13 εκατομμύρια επιβάτες, εκμεταλλευόμενη τη χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Αλλά και το 2018 ξεκίνησε πολύ καλά για την εταιρία, καθώς σημείωσε αύξηση επιβατών της τάξης του 12% κατά μέσο όρο (και 15% στις πτήσεις εξωτερικού). Στο πτητικό της έργο περιλαμβάνει 153 προορισμούς σε 44 χώρες, μεταξύ αυτών και οκτώ γερμανικά αεροδρόμια.

Η Γερμανία είναι, μετά τη Γαλλία και την Ιταλία, η τρίτη σημαντικότερη αγορά του εξωτερικού για την Aegean. Από το 2010 η εταιρία είναι μέλος της Star Alliance, που ανήκει και στη Lufthansa.

Στα σχέδιά της είναι να μεγαλώσει τον στόλο της έως το 2023 σε 70 από τα 58 αεροσκάφη που διαθέτει μέχρι τώρα. Με τα νέα αεροσκάφη A321neo θα μπορεί να εξυπηρετήσει και μακρινότερους προορισμούς της Ρωσίας, της Κεντρικής Ασίας και της Αφρικής, καταλήγει το δημοσίευμα της Handelsblatt.

in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024