«Δεν θα υποχωρήσουμε από τις διεκδικήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο μόλις ημέρες μετά τη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα.

Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, υπό την προεδρία του Ερντογάν, στο οποίο συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις τόσο μετά την εισβολή και την κατάληψη του Αφρίν όσο και τα ελληνοτουρκικά, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματά της σε Αιγαίο Πέλαγος και κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, με την Τουρκία να εμφανίζεται ενοχλημένη με την Ελλάδα και τις «συμπεριφορές της, που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, το Συμβούλιο προειδοποίησε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από την περιοχή.

Σε αντίθεση με το Αφρίν, στη Μανμπίτζ βρίσκονται και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζουν τους Κούρδους στις μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο