Άμεσα προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα ασφάλειας στους χώρους των δικαστηρίων ζητά ακόμη μια φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), μετά το νέο περιστατικό με βόμβα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, γεγονός που έχει προκαλέσει έκδηλη ανησυχία στο δικηγορικό και όχι μόνο κόσμο.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει πως «είναι αδιανόητο να μην απολαύουν συνθηκών ασφαλείας οι δικηγόροι, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι, που ασκούν το λειτούργημά τους καθημερινά στα δικαστήρια, καθώς και οι εκατοντάδες πολίτες που τα επισκέπτονται» επισημαίνοντας την «αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα ασφάλειας».

Παράλληλα, υπενθυμίζει παλαιότερη ανακοίνωσή του (στις 3 Ιανουαρίου) για την συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του ΔΣΑ και του ΔΣΠ με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα, για τα ζητήματα της ασφάλειας στους χώρους των δικαστηρίων, αναφέροντας πως τα συγκεκριμένα αιτήματα που τέθηκαν παραμένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποκτούν πλέον απολύτως επείγοντα χαρακτήρα τα αιτήματα:

  • Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στον χώρο της πρώην Σχολής Ευελπίδων και ιδίως πεζές περιπολίες εντός του χώρου των δικαστηρίων και τοποθέτηση ενισχυτικού σιδηρού πλέγματος περιμετρικά.
  • Να λειτουργήσει άμεσα το δεύτερο μηχάνημα ελέγχου στην κάτω πύλη της πρώην Σχολής Ευελπίδων, το οποίο παραμένει ανενεργό.
  • Να διασφαλιστεί η είσοδος αποκλειστικά και μόνον δικηγόρων στην κάτω πύλη της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπως έχει ήδη προβλεφθεί, και να λειτουργήσει η -ανενεργός σήμερα- πύλη εισόδου δικηγόρων στο Εφετείο Αθηνών, λόγω μη λειτουργίας μηχανήματος ελέγχου» καταλήγει ο ΔΣΑ, σημειώνοντας πως «αν δεν ληφθούν εγκαίρως τα αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα, οι ευθύνες όλων των συναρμοδίων φορέων θα είναι βαρύτατες».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο