Μαίρη Μπιμπή

Σε κατάσταση «αποσύνθεσης» βρίσκονται αρκετά περιφερειακά νοσοκομεία καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού κλινικές είτε υπολειτουργούν, είτε είναι κλειστές. Στην Νάουσα και την Άμφισσα οι παθολογικές κλινικές των τοπικών νοσοκομείων υπολειτουργούν, ενώ η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Άμφισσας έχει μείνει μετέωρη μετά την παραίτηση της μοναδικής νεφρολόγου που υπηρετούσε εκεί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο Νοσοκομείο Άμφισσας παραιτήθηκε ένας παθολόγος και η Παθολογική Κλινική έχει μείνει πλέον να λειτουργεί μόνο με τον διευθυντή. Επίσης, μία παθολόγος που εξυπηρετούσε στις εφημερίες και τα πρωινά ιατρεία μεταφέρθηκε σε ΤΟΜΥ, ενώ η μία Νεφρολόγος που διέθετε το νοσοκομείο παραιτήθηκε και η Μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου είναι στον αέρα.

Ακόμα η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι, έκλεισε η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε και κυβερνητική προσπάθεια για «κλείσιμο» των ψυχιατρικών νοσοκομείων, με τις δομικές αλλαγές που σχεδιάζει του υπουργείο Υγείας στον τομέα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Ακόμα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει να αντικαταστήσει το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας το αργότερο το Φλεβάρη του 2019. «Εάν συμβεί αυτό οι νοσηλευτές, το λοιπό προσωπικό της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας θα παίρνουν μισθό κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Για όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα, η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει την Πέμπτη 29 Μαρτίου παναττική στάση εργασίας (12:00 – 15:00) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 το μεσημέρι.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο