Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος κατά Κουβέλη: Την πολιτική στο υπουργείο τη χαράζω εγώ

Καμμένος κατά Κουβέλη: Την πολιτική στο υπουργείο τη χαράζω εγώ

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ θα εμποδίσουν με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ ενώ τόνισε με νόημα πως «την πολιτική του υπουργείου Άμυνας τη χαράζω εγώ» απαντώντας ουσιαστικά στη διαφορετική ρητορική του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη για τους έλληνες στρατιωτικούς.

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο υπουργός Άμυνας Πάνος
Καμμένος. Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ θα εμποδίσουν με οποιοδήποτε τρόπο τη
χρήση του όρου Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ ενώ τόνισε με νόημα πως «την
πολιτική του υπουργείου Άμυνας τη χαράζω εγώ» απαντώντας ουσιαστικά στη
διαφορετική ρητορική του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη για
τους έλληνες στρατιωτικούς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για τους έλληνες στρατιωτικούς εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά και τη Σύνοδο στη Βάρνα και την παρέμβαση Γιούνκερ ότι οι στρατιωτικοί μπορεί να απελευθερωθούν μέχρι το Πάσχα .

Ο κ. Καμμένος μιλώντας για τα εθνικά θέματα είπε πως είναι ξεκάθαρη η θέση των ΑΝΕΛ. «Δεν δεχόμαστε κανένα παράγωγο με τον όρο Μακεδονία» είπε για να προσθέσει ότι θα εμποδίσει αυτή την εξέλιξη με οποιοδήποτε τρόπο.

Αναφορικά με τους έλληνες στρατιωτικούς, είπε πως όταν μίλησε για ομηρεία, ήξερε τι ακριβώς θα συμβεί. «Δυστυχώς έχω επιβεβαιωθεί. Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε μία κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ένα παράπτωμα που αντιμετωπιζόταν παλιά από τους διοικητές των δύο πλευρών».

Η χθεσινή παρέμβαση Γιούνκερ στη Βάρνα, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας « πιστεύω ότι θα οδηγήσει πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών». Εάν η Τουρκία είναι ειλικρινής, πρόσθεσε, «και θέλει να επιλέξει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατά δύο στρατιωτικούς χωρίς κατηγορίες για ένα μεθοριακό επεισόδιο.

Σε ό.τι αφορά τις επιφυλάξεις του, λόγω της πολιτικής της Τουρκίας, υπενθύμισε την περίπτωση του Αμερικανού πάστορα Μπράντσο, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση, ενώ ταυτόχρονα η Τουρκία αποφάσισε πως μπορεί να προβαίνει σε ανταλλαγή κρατουμένων με προεδρικό διάταγμα.

Πρόσθεσε ότι για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα, καθώς και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκήσει τέτοιες πρακτικές.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι εξαιτίας των πολιτικών της Τουρκίας χρησιμοποίησε τον όρο «ομηρεία», τον οποίο, όπως είπε, χρησιμοποίησαν και άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη, ενώ προσέθεσε ότι όλες του οι κινήσεις είναι σε απόλυτο συντονισμό με τον πρωθυπουργό.

Με αφορμή την επίθεση που δέχεται από τουρκικά ΜΜΕ ανέφερε ότι η κατάθεση στεφάνου στα Ίμια έγινε εκεί όπου έπεσε το ελικόπτερο με τους τρεις αξιωματικούς και υπογράμμισε: «θα καταθέσω ξανά στεφάνι».

«Την πολιτική του υπουργείου Άμυνας τη χαράζω εγώ»

Αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη και για τη διαφορετική ρητορική του στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών, άφησε ο κ. Καμμένος.

«Την πολιτική του υπουργείου άμυνας τη χαράζω εγώ. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια. Εμείς θέλουμε άμεσα να επιστρέψουν οι έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα».

Τι είπε για ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης με αφορμή το Σκοπιανό

Επανέλαβε την αντίθεσή του στην χρήση του όρου «Μακεδονία» και οποιουδήποτε παράγωγου στην ονομασία της πΓΔΜ. Επισήμανε ότι προκειμένου να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας πρέπει να γίνουν εκλογές στην πΓΔΜ και εκτίμησε ως αδύνατη μια τέτοια εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι ακόμα και αν γίνει κάτι τέτοιο στην πΓΔΜ, ακόμα και αν στην Ελλάδα η αντιπολίτευση υποστηρίξει μια ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, οι ΑΝΕΛ θα είναι και πάλι αντίθετοι. Εκτίμησε πάντως ότι το όνομα της πΓΔΜ «δεν θα έλθει στη Βουλή ούτε πριν τις εκλογές, ούτε μετά».

Ερωτηθείς αν εννοεί ότι μπορεί να προκαλέσει και πτώση της κυβέρνησης, λόγω του ζητήματος αυτού, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε έχοντας ως στόχο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την επιτροπεία και την αποτροπή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και την κάθαρση.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου».

in.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024