Η κινεζική Lynk&Co, αποκάλυψε από το Άμστερνταμ το δεύτερο crossover και τρίτο συνολικά μοντέλο της , ξεδιπλώνοντας παράλληλα τα σχέδιά της για την άφιξή της στην Ευρώπη με ορίζοντα το 2019.

Το 02 όπως ονομάζεται το νέο crossover, ανήκει στην κατηγορία των compact SUV και υιοθετεί μια αιχμηρή αλλά και λίγο παράξενη σχεδίαση, αντίστοιχη με το ήδη γνωστό 01 που η θυγατρική της Geely είχε παρουσιάσει πριν περίπου δύο χρόνια.

Όπως και να έχει με την αισθητική του, η σημαντικότερη ανακοίνωση που συνοδεύει το 02 είναι ότι η κινεζική φίρμα σκοπεύει, από το 2019 να ξεκινήσει να κατασκευάζει μοντέλα της επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Γάνδης όπου κατασκευάζονται επίσης μοντέλα του σουηδού ετέρου της, Volvo.

Στη συνέχεια, η Lynk & Co θα ξεκινήσει να διαθέτει τα μοντέλα της στην Ευρώπη ξεκινώντας από το Άμστερνταμ ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοίνωσε, θα επεκταθεί σε Βαρκελώνη, Βερολίνο και Βρυξέλλες εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος εκθέσεων το οποίο η εταιρεία αποκαλεί «Offline Stores» και τα οποία φιλοδοξούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς εισαγάγοντας μια νέα προσέγγιση σε επίπεδο σχεδιασμού και παροχών.

Παρ΄όλα αυτά η έμφαση της κινεζικής φίρμας για τη διάθεση των μοντέλων της θα δοθεί σε online υπηρεσίες μέσω των οποίων οι μελλοντικοί πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν αλλά και να παρακολουθήσουν την παραγγελία τους εξολοκλήρου διαδικτυακά.

Για αυτόν τον σκοπό και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας η Lynk & Co έχει αποφασίσει να προσφέρει πλήρως εξοπλισμένες «έτοιμες» εκδόσεις χωρίς να προσφέρει επιπλέον επιλογές απαλλάσσοντας τους δυνάμει ιδιοκτήτες από την περιήγηση σε ατέλειωτες λίστες εξοπλισμού.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της όπως η ίδια σημειώνει, αποσκοπεί να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία σε επίπεδο διασύνδεσης και έξυπνων τεχνολογιών αποκαλώντας τα μοντέλα της «smartphone σε τέσσερις τροχούς», χαρακτηρισμό τον οποίο στοιχειοθετεί με την παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο, εξελιγμένη τεχνολογία τηλεματικής, δικό της app store με πλήθος εφαρμογών και ένα αρκούντως εξελιγμένο σύστημα infotainment με μια ευμεγέθη κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών και σε συνδυασμό με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων για τον έλεγχο όλων των παραπάνω.

Παράλληλα με δεδομένες τις εκλεκτικές συγγένειες με τους Σουηδούς, το 02 αναμένεται να έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική CMA, σε συνδυασμό αρχικά με αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης και σε δεύτερο χρόνο με plug-in υβριδικό αλλά και ηλεκτρικό σύνολο.

auto.in.gr