Υλοποιώντας το όραμα του επικεφαλής του ομίλου Toyota, Akio Toyoda, o οποίος πριν μερικά χρόνια διέβλεψε ένα νέο πεδίο δραστηριότητας για την Lexus, η ιαπωνική premium φίρμα, θα αποκτήσει πολύ σύντομα το πρώτο της πολυτελές yacht υψηλών επιδόσεων.

Ο λόγος για το Lexus Sport Yacht το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στις αρχές του 2017, αποτελώντας καρπό εξέλιξης της Toyota Marine, του τμήματος κατασκευής πολυτελών και αλιευτικών σκαφών του ιαπωνικού ομίλου, με οδηγό τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές επιταγές των μοντέλων Lexus.

Σύμφωνα δε με τις πρώτες συστάσεις η έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται να τεθεί προς πώληση από το 2019, θα υπακούσει στις ίδιες προδιαγραφές με το concept μεταβάλλοντας μόνο τις διαστάσεις της προς όφελος περισσότερης άνεσης και πολυτέλειας.

Έτσι αν και το συνολικό μήκος αναμένεται να αυξηθεί από τα 12,7 μέτρα του concept car σε 19,8 μέτρα στην έκδοση παραγωγής, το Lexus Sport Yacht θα διατηρήσει το αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από ανθρακονήματα σκαρί του καθώς και το δίδυμο κινητήρων με το οποίο συστήθηκε.

Πρόκειται για μια τροποποιημένη εκδοχή του V8 κινητήρα 5,0 λίτρων ο οποίος εξοπλίζει μοντέλα της Lexus όπως το RC F Coupe και το LC 500 και που εις διπλούν, στην περίπτωση του ιαπωνικού yacht εξασφαλίζει ισχύ 885 ίππων.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Lexus, η μέγιστη ταχύτητα του Sport Yacht θα διαμορφωθεί σε 43 κόμβους ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ επιβαίνοντες σε καμπίνες εφάμιλλες του premium χαρακτήρα της φίρμας.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας