Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανακάλυψε όλα όσα γνωρίζει το Facebook για εσένα: Πως να κατεβάσεις το αρχείο

Ανακάλυψε όλα όσα γνωρίζει το Facebook για εσένα: Πως να κατεβάσεις το αρχείο

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων της Cambridge Analytica από το Facebook, η συζήτηση που κυριαρχεί γύρω από τα προσωπικά μας δεδομένα, είναι το «τι γνωρίζει» το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για εμάς. Το Facebook, λοιπόν, κρατάει αρχείο για κάθε αλληλεπίδραση που είχατε με το κοινωνικό δίκτυο από τότε που μπήκατε για πρώτη φορά.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων της Cambridge Analytica από το Facebook, η συζήτηση που κυριαρχεί γύρω από τα προσωπικά μας δεδομένα, είναι το «τι γνωρίζει» το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για εμάς.

Το Facebook, λοιπόν, κρατάει αρχείο για κάθε αλληλεπίδραση που είχατε με το κοινωνικό δίκτυο από τότε που μπήκατε για πρώτη φορά.

Έχει αποθηκευμένη κάθε φορά που έχετε συνδεθεί, διαφημίσεις που έχετε κάνει κλικ, συμβάντα στα οποία έχετε προσκληθεί, λίστα με τα άτομα που ακολουθείτε, φίλους, τη γενέτειρά σας, κάθε μήνυμα που έχετε στείλει ή λάβει, κάθε ενημέρωση κατάστασης και πολλά άλλα.

Ουσιαστικά, είναι η ιστορία όσων έχετε κάνει στο Facebook.

Αυτά είναι επίσης τα δεδομένα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Facebook για να μάθει περισσότερα για εσάς, ή να το κάνουν άλλοι όταν αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα σας, όπως μαθαίνουμε από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica που που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να δείτε όλα όσα γνωρίζει το Facebook για εσάς και πώς να κατεβάσετε το δικό σας αρχείο αυτών των πληροφοριών.

Μάλιστα, αν είστε σε αυτούς που σκοπεύουν να το εγκαταλείψουν, μπορείτε να πάρετε μερικές από αυτές τις μνήμες μαζί σας.

  • Πηγαίνετε στην διεύθυνση facebook.com/settings
  • Πατήστε το «Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook».
  • Στη συνέχεια πατήστε «Λήψη αρχείου»
  • Για ευνόητους λόγους θα σας ζητηθεί ο κωδικός σας για να συνεχίσετε τη διαδικασία

Θα πάρει αρκετή ώρα και το Facebook θα σας ενημερώσει όταν το αρχείο είναι έτοιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή συμπιεσμένου φακέλου.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό το αρχείο, γιατί περιλαμβάνει πράγματα που πιθανώς να θέλετε να κρατήσετε προσωπικά.

in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024