Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Χαρίτσης: Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην ΕΒΖ

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα, Δευτέρα, και την Τρίτη όσον αφορά συμφωνία για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση με τους τευτλοπαραγωγούς υπό το φως αυτών των εξελίξεων, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα, Δευτέρα, και την Τρίτη όσον αφορά συμφωνία για την είσοδο στρατηγικού επενδυτήστην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση με τους τευτλοπαραγωγούς υπό το φως αυτών των εξελίξεων, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

«Σήμερα κάναμε αναλυτική συζήτηση με τους τευτλοπαραγωγούς, τους παρουσιάσαμε την κατάσταση ως έχει σήμερα. Είναι σε μία κατάσταση δύσκολη, πιεσμένη, κανείς δεν το αμφισβητεί. Η κυβέρνηση προσπαθεί ως πρώτη προτεραιότητα σε κεντρικό επίπεδο να βρεθεί μία λύση, κατ’ αρχάς για την αποπληρωμή τους και κατά δεύτερον -και γίνεται αγώνας δρόμου καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει- να διασφαλίσουμε ότι και φέτος θα υπάρξει τευτλοκαλλιέργεια και η καμπάνια της νέας χρονιάς», είπε ο κ. Χαρίτσης, σε συνέντευξη του στο «Κόκκινο».

Εκτίμησε ότι «αυτά που συζητήσαμε έγιναν αποδεκτά ως βάση» και πρόσθεσε ότι «ανανεώσαμε το ραντεβού για την Τετάρτη», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «περιμένουμε εξελίξεις σήμερα και αύριο, ώστε με τα νέα δεδομένα στα χέρια μας να μπορέσουμε να συζητήσουμε και πάλι με τους τευτλοπαραγωγούς».

Διευκρινίζοντας το παραπάνω ο ίδιος είπε ότι «οι εξελίξεις αυτές έχουν να κάνουν με το κατά πόσο θα καταλήξει μία συμφωνία που βρίσκεται υπό συζήτηση με στρατηγικό επενδυτή. Εφόσον καταλήξει, θα συζητήσουμε με τους τευτλοπαραγωγούς σε άλλη βάση την Τετάρτη. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να βρεθεί μία λύση πάρα πολύ γρήγορα».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «γνωρίζουν όλοι πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σε μία επιχείρηση που τα προηγούμενα χρόνια φορτώθηκε με υπέρογκα χρέη, με κακοδιαχείριση που την οδήγησε στο χείλος της καταστροφής. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, για να υπάρχει τευτλοπαραγωγή στη χώρα, να είναι τα εργοστάσια ανοιχτά και να μπορεί μία τόσο σημαντική βιομηχανία όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να συνεχίσει λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο».

Για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, η Ελλάδα για τις τρεις προηγούμενες χρονιές ήταν στην κορυφή του πίνακα εκταμιεύσεων της ΕΕ και συνεχίζεται αυτή η πορεία και το 2018. «Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν προβλήματα» συμπλήρωσε ο ίδιος και είπε ότι η γραφειοκρατία του προγράμματος απασχολεί όλη την ΕΕ.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024