Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποδηλάτης στο «Γύρο Θυσίας» στην Αγία Λαύρα ο Τζέφρι Πάιατ

Ποδηλάτης στο «Γύρο Θυσίας» στην Αγία Λαύρα ο Τζέφρι Πάιατ

Στον 41ο ποδηλατικό «Γύρο Θυσίας» που ξεκινάει από την Πάτρα και καταλήγει στα Καλάβρυτα, πήρε μέρος ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, για να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αντίδραση Πελετίδη που δεν πήγε στην εκκίνηση.

Στον ποδηλατικό αγώνα «Γύρο Θυσίας», που διεξάγεται ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, με αφετηρία την Πάτρα και τερματισμό την Αγία Λαύρα, έλαβε μέρος ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, την οποία συνοδεύει με δύο φωτογραφίες του πρεσβευτή, μία από τον τερματισμό του και μία άλλη που τον δείχνει να συνομιλεί με άλλους ποδηλάτες, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφέρει:

«Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα τελειώνει τον αγώνα «Γύρο Θυσίας» στην Αγία Λαύρα, κοντά στα Καλάβρυτα, όπου υψώθηκε η πρώτη σημαία της ελληνικής ανεξαρτησίας το 1821. Πολλοί ποδηλάτες από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα γιόρτασαν την εθνική ημέρα ανεξαρτησίας συμμετέχοντας στον αγώνα».

Ο αμερικανός πρέσβης είχε συνομιλία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, δηλώνοντας ευτυχής που έλαβε μέρος στον ποδηλατικό γύρο.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Λαζουράς, «ο πρέσβης των ΗΠΑ ήλθε στα Καλάβρυτα ως ποδηλάτης, διανύοντας χρονικά μία απόσταση περίπου τρεισήμισι ωρών και στη συνέχεια παρευρέθη στις απονομές που έγιναν στην κεντρική πλατεία, ενώ παρέμεινε στην πόλη, μέχρι τις απογευματινές ώρες».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Καλαβρύτων σημείωσε ότι «ο Τζέφρι Πάιατ ευχαρίστησε για τη διοργάνωση του ποδηλατικού «Γύρου Θυσίας» τόσο τον ποδηλατικό όμιλο Πάτρας όσο και εμάς, προσθέτοντας ότι παρευρίσκεται εδώ θέλοντας να τιμήσει την εθνική επέτειο, αλλά και το γεγονός της έναρξης της επανάστασης από την Αγία Λαύρα, πριν από 197 χρόνια».

Αντίδραση Πελετίδη

Ωστόσο, τη συμμετοχή του πρέσβη δεν την είδαν όλοι θετικά, καθώς ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, δεν παραβρέθηκε στην εκκίνηση του 41ου Ποδηλατικού Δρόμου Θυσίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην παρουσία και συμμετοχή του αμερικανού πρέσβη.

«Έχουν σοβαρή ευθύνη οι εκλεγμένοι της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης που υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τον αμερικανό πρέσβη. Είναι γνωστός ο ρόλος των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση της Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής» ανέφερε ο κ. Πελετίδης, συμπληρώνοντας πως «γνωστοί είναι και οι σχεδιασμοί τους, με τη συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης, να εγκαταστήσουν πυρηνικά όπλα στον Άραξο και να μετατραπεί το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας σε αμερικανική στρατιωτική βάση».

in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024