«Μάχες» προκειμένου να ελέγχουν περαίτερω την κατάτασταση στον … έξω
από τα κάγκελα αντιεξουσιαστικό χώρο, παρατηρούνται το τελευταίο
διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού από τα προφυλακισμένα μέλη της
«Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στο στόχαστρο των «Πυρήνων» όπως καταμαρτυρούν τα τελευταία περιστατικά, είναι οι «βαρόνοι» της αναρχίας και μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Οι «Πυρήνες», όπως αναφέρουν στην εφημερίδα καλά ενημερωμένες πηγές, έχουν συμμαχήσει με Αλβανούς βαρυποινίτες για να πετυχαίνουν τους σκοπούς τους εντός και εκτός φυλακών. «Είναι γνωστή η σχέση τους με τους Αλβανούς βαρυποινίτες που ελέγχουν μεγάλο κομμάτι μέσα στις φυλακές», μας είπαν. Οι τάσεις των «Πυρήνων» φανερώθηκαν από τα τελευταία περιστατικά και πλέον είναι «κοινό μυστικό» στις φυλακές πως επιδιώκουν να… επικρατήσουν και να «ελέγξουν» πρόσωπα και καταστάσεις, με πιο πρόσφατη την ιστορία του Ντίνου Γιαγτζόγλου, του 29χρονου που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, για τον οποίο κόντεψε να καεί όλη η Αθήνα αλλά και αρκετές πόλεις της επαρχίας, μιας και έγιναν 25 καταγεγραμμένες επιθέσεις στο όνομά του.

«Ο Ντίνος θεωρείται το παιδί των “Πυρήνων” που προσπάθησαν να τον φέρουν στον Κορυδαλλό όχι μόνο για να είναι κοντά στην οικογένειά του. Τον έφεραν για να είναι κοντά τους, καθώς είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη επιρροή στον έξω από τις φυλακές αντιεξουσιαστικό κόσμο. Είναι στη σφαίρα επιρροής τους», αποκαλύπτει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ασφαλής πηγή μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις.

«Τα επεισόδια που έγιναν μέσα στις φυλακές αλλά και τα όσα έγιναν έξω από αυτές, στο όνομά του, δείχνουν τον αγώνα επικράτησης που κάνουν οι “Πυρήνες” εντός και εκτός φυλακών. Ο αγώνας επικράτησης είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα μέσα στις φυλακές. Εχουν αρχηγικές τάσεις και χρησιμοποίησαν πολύ καλά τον Ντίνο Γιαγτζόγλου για να πετύχουν μια συσπείρωση του αντιεξουσιαστικού κόσμου. Μια συσπείρωση που έχει να γίνει αρκετά χρόνια», προσθέτουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

«Εάν παρακολουθήσετε τις επιθέσεις που έχουν κάνει οι “Πυρήνες”, είναι ενδεικτικός ο ρόλος που έχουν επιλέξει και ακολουθούν. Η τρομοκρατία μέσα στις φυλακές έχει… παντρευτεί με τους ποινικούς. Αυτό το πάντρεμα έγινε μέσα στις φυλακές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποτυχία του συστήματος κράτησης γιατί δύο κόσμοι ενώθηκαν. Οι τρομοκράτες με την αναρχία που έχουν στο κεφάλι τους μαζί με τους κοινούς ποινικούς και την εγκληματική τους δράση, που αναπτύσσεται εντός και εκτός φυλακών. Κατά καιρούς έχουν προσεγγίσει διάφορους. Οι Αλβανοί δεν είναι ομογενοποιημένοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο