«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα θέματα που έχουν σχέση με την κυριαρχία της χώρας, όπως γινόταν, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή. Με την αποφασιστικότητα που χρειάζεται, θα διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα σύνορά μας», δήλωσε από την Ορεστιάδα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, ο οποίος μετέβη στη Θράκη προκειμένου να εκπροσωπήσει αύριο την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Κομοτηνή, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. «Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει προκειμένου να επιστρέψουν οι άνθρωποι το συντομότερο στον τόπο. Υπάρχει αυτή τη στιγμή η διεθνής πίεση, υπάρχουν οι διμερείς ενέργειες, υπάρχει πίεση περισσότερη από όλους όσοι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς απέναντι στην Τουρκία, η οποία επιτέλους θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να σεβαστεί και τις πρακτικές που εφαρμόζονταν εδώ και χρόνια στα μικρά αυτά λάθη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε πως και ο ίδιος όταν υπηρετούσε στην περιοχή είχε δει σε αρκετές περιπτώσεις τέτοιου είδους μικρά λάθη «τα οποία λύνονταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο», εκτιμώντας πως «αυτό είναι προς το συμφέρον και της γειτονίας των χωρών και προς το συμφέρον της Τουρκίας, το να μπορεί να λύνει με τον τρόπο που πρέπει, τα διάφορα ζητήματα που αναπόφευκτα συμβαίνουνε στις συνοριακές περιοχές».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Νίκο Κούκλατζη, τον πατέρα του ενός εκ των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. «Δεν θέλω να ενοχλήσω τους ανθρώπους. Μου περιέγραψαν το πόσο καλό ηθικό έχουν τα παιδιά και από την πλευρά τη δική μας, του εξέφρασα τη συνεχή μας ετοιμότητα προκειμένου να υποστηρίξουμε και την οικογένεια και τα παιδιά κι όπως είπα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο