Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ, παρά την απειλή του μέσω twitter ότι θα έθετε βέτο, υπέγραψε τελικά τον νόμο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, προς ανακούφιση του Κογκρέσου και χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που απειλούνταν για άλλη μια φορά να τεθούν σε τεχνική αργία. Έστειλε όμως αυστηρό μήνυμα στο Κογκρέσο, προειδοποιώντας ότι «δεν πρόκειται να υπογράψει ξανά έναν νόμο σαν αυτόν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τελικά τον νόμο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, προς ανακούφιση του Κογκρέσου και χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που απειλούνταν για άλλη μια φορά να τεθούν σε τεχνική αργία.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε, Παρασκευή, ο Τραμπ είπε ότι οι πρόσφατες περικοπές στον προϋπολογισμό έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο την Αμερική, όμως ο νόμος αυτός αντιστρέφει την κατάσταση. Πρόσθεσε ότι ενέκρινε τον νόμο επειδή θεώρησε ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Έστειλε όμως αυστηρό μήνυμα στο Κογκρέσο, προειδοποιώντας ότι «δεν πρόκειται να υπογράψει ξανά έναν νόμο σαν αυτόν».

Νωρίτερα, με μήνυμά του στο Twitter, ο Τραμπ είχε απειλήσει ότι θα θέσει βέτο στον νόμο, πιάνοντας εξαπίνης τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και την κυβέρνησή του.

Εμφανιζόταν δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνεται επαρκής χρηματοδότηση για το «τείχος» που θέλει να κατασκευάσει στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και επειδή δεν υπάρχει κάποια πρόνοια για τους νεαρούς παράτυπους μετανάστες, τους αποκαλούμενους «Dreamers».

Η απειλή του Τραμπ αιφνιδίασε ακόμη και τους συμβούλους του, αλλά και πολλούς βουλευτές και γερουσιαστές που είχαν ήδη αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για τις διακοπές τους, αφού η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κλείσουν για δύο εβδομάδες, για τις εαρινές διακοπές.

Με την έγκριση του νόμου από τον πρόεδρο εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr