Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκριτικό τεστ: Η Εθνική του Σκίμπε 2,5 χρόνια μετά

Συγκριτικό τεστ: Η Εθνική του Σκίμπε 2,5 χρόνια μετά

Οι πρώτες κλήσεις του Μίκαελ Σκίμπε ως προπονητής της Εθνικής μας είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015. Για δύο φιλικά γνωριμίας στην ουσία, με Λουξεμβούργο και Τουρκία. Από τότε, σχεδόν 2,5 χρόνια μετά, πόσο διαφορετική είναι πια η ομάδα του Γερμανού τεχνικού;

Οι πρώτες κλήσεις του Μίκαελ Σκίμπε ως προπονητής της Εθνικής μας είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015. Για δύο φιλικά γνωριμίας στην ουσία, με Λουξεμβούργο και Τουρκία. Από τότε, σχεδόν 2,5 χρόνια μετά, πόσο διαφορετική είναι πια η ομάδα του Γερμανού τεχνικού;

Οι κλήσεις και τώρα ήταν για δύο φιλικά. Με Ελβετία στο ΟΑΚΑ (23/3) και Αίγυπτο στην Ζυρίχη (27/3). Δεν είναι πια γνωριμίας με τον προπονητή, αυτόν τον ξέρουμε. Είναι γνωριμίας για κάποιους νέους παίκτες, όπως ο Κουλούρης και ο Λημνιός, άντε και ο Μπακάκης, που είχε ξανακληθεί αλλά από τότε πέρασε καιρός.

Οι 27 παίκτες του τώρα, λοιπόν, πόσο πολύ μοιάζουν με τους 25 του τότε; Δηλαδή, σε διάστημα 2.5 χρόνων, πόσες προσθαφαιρέσεις έκανε ο Σκίμπε στο ρόστερ; Κι επειδή όλοι συνηθίζουμε να το λέμε… κλειστό κλαμπ, έχει ενδιαφέρον να το εξετάσουμε.

Οι ίδιοι των δύο περιόδων είναι οι 12 παίκτες: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος Κυρ., Ταχτσίδης, Τζιόλης, Πέλκας, Φορτούνης, Μήτρογλου, Καρέλης. Για την ακρίβεια, θα ήταν 13, αφού στα φιλικά του 2015 στο ντεμπούτο του Σκίμπε δεν ήταν ο Σάμαρης, όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη, αφού ήταν τραυματίας.

Ακόμη κι έτσι, όμως, ακόμη και με 13, είναι και πάλι λιγότεροι από τους 14 που έχουν προστεθεί στο πέρασμα του χρόνου: Γιαννιώτης, Μπάρκας, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Λυκογιάννης, Ρέτσος, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπακασέτας, Χριστοδπουλόπουλος, Γιαννιώτας, Δώνης, Λημνιός, Κουλούρης.

Ο αριθμός δεν είναι μικρός. Στην ουσία φτιάχνουν έναν ολόκληρο αγώνα, με μια 11άδα και τρεις αλλαγές. Και μάλιστα, αν τους δει κανείς, έχουν και μια ισορροπία. Δύο τερματοφύλακες, οι πρώτοι έξι για το μεσοαμυντικό κομμάτι και οι άλλοι έξι για το μεσοεπιθετικό.

Ενδιαφέρον έχει και ποιοι έχουν χάσει τη θέση τους από τότε. Διότι αφενός δεν είναι λίγοι, για την ακρίβεια 12 και αφετέρου είναι όλοι εν ενεργεία: Καπίνο, Βελλίδης, Βύντρα, Κίτσιου, Σιόβας, Μόρας, Χολέμπας, Πέτσος, Νίνης, Αθανασιάδης, Αραβίδης, Γιάννου.

Να σημειωθεί βέβαια ότι για τον Γιάννου πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα κλήσης του στην Εθνική Ελλάδας, αφού από τότε και από τη στιγμή που δεν είχε αγωνιστεί σε επίσημο ματς με το δικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, επέλεξε την Εθνική Αυστραλίας.

Να συμπληρώσουμε και κάτι ακόμη που έχει αλλάξει σε σχέση με την Εθνική τον Νοέμβριο του 2015 με την Εθνική τον Μάρτιο του 2018. Τα αποτελέσματα. Θυμίζουμε ότι σε εκείνα τα φιλικά, ειδικά στο ντεμπούτο, η Εθνική μας είχε καταφέρει να χάσει και από το Λουξεμβούργο (1-0). Με την Τουρκία το τελικό αποτέλεσμα ήταν 0-0. Πλέον, η Εθνική του Σκίμπε είναι διαφορετική και όχι μόνο σε πρόσωπα…

Αναλυτικά οι αποστολές:

Η Εθνική του τώρα: Καρνέζης, Γιαννιώτης, Μπάρκας, Τοροσίδης, Μπακάκης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Τζαβέλλας, Ρέτσος, Παπαδόπουλος Κυρ., Ταχτσίδης, Τζιόλης, Πέλκας, Κουρμπέλης, Σάμαρης, Ζέκα, Φορτούνης, Μπακασέτας, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Καρέλης, Γιαννιώτας, Δώνης, Λημνιός, Κουλούρης.

Η Εθνική του τότε: Καρνέζης, Καπίνο, Βελλίδης, Βύντρα, Τοροσίδης, Κίτσιου, Σιόβας, Παπαδόπουλος Κυρ., Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μόρας, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Πέτσος, Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας, Νίνης, Φορτούνης, Αθανασιάδης, Μήτρογλου, Καρέλης, Αραβίδης, Γιάννου.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024