Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «καλός οιωνός» για το Κίνημα 5 Αστέρων

Ο «καλός οιωνός» για το Κίνημα 5 Αστέρων

Το προφίλ του 31χρονου Λουίτζι Ντι Μάιο που κατάφερε να οδηγήσει το λαϊκιστικό κόμμα στο σαρωτικό ποσοστό του 32%. Ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία που πολλοί χαρακτηρίζουν ως μαριονέτα του Γκρίλο.

Λίγες μέρες προτού το λαϊκιστικό, αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων τον αναδείξει συντριπτικά υποψήφιο για την πρωθυπουργία, ο 31χρονος Λουίτζι Ντι Μάιο επισκέφθηκε τον κεντρικό καθεδρικό ναό της Νάπολι για ένα προσκύνημα. Πήγε για να δει (για πρώτη φορά) το «θαύμα του Σαν Τζενάρο», στο οποίο το αποξηραμένο αίμα του πολιούχου Αγίου γίνεται υγρό και επιδεικνύεται στους πιστούς.

Σύμφωνα με το Βήμα οι οιωνοί για τη Νάπολι ήταν καλοί εκείνη την ημέρα του Σεπτέμβρη, καθώς το αίμα υγροποιήθηκε ασυνήθιστα γρήγορα, προκαλώντας τεράστιο χειροκρότημα. Ηταν επίσης ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τον Ντι Μάιο, ο οποίος φίλησε τα ιερά λείψανα – όπως έκαναν πιο παραδοσιακοί πολιτικοί στο παρελθόν. «Ενιωσα ένα ισχυρό συναίσθημα» δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για τη θρησκεία και την πίστη μας».

Στις εκλογές της 4ης Μαρτίου ο Ντι Μάιο έκανε το δικό του πολιτικό θαύμα, οδηγώντας τα 5 Αστέρια σε σαρωτικά κέρδη στις γενικές εκλογές της Ιταλίας και ξυπνώντας το φάσμα του λαϊκισμού στην ΕΕ.

Το κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2009 ως διαδικτυακό κίνημα διαμαρτυρίας από τον πρώην τηλεστάρ κωμικό Μπέπε Γκρίλο, κέρδισε το 32% της εθνικής ψήφου, το μεγαλύτερο ποσοστό στη χώρα.

Οι νέοι, οι φτωχοί και οι κάτοικοι του Νότου της Ιταλίας στήριξαν μαζικά τον Ντι Μάιο, ο οποίος υποσχέθηκε να σταματήσει τη δημόσια διαφθορά, να τερματίσει τις πολιτικές λιτότητας της ΕΕ και να προσφέρει εισοδηματική στήριξη στους αδύναμους. Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει έναν ανηφορικό δρόμο για να γίνει πρωθυπουργός, επειδή τα 5 Αστέρια δεν συγκέντρωσαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αλλά ο Ντι Μάιο θα είναι βασικός παίκτης στις συνομιλίες για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

Από συντηρητική, καθολική οικογένεια

Η άνοδός του στην κορυφή της ιταλικής πολιτικής ήταν γρήγορη – μερικοί λένε τυχαία. Γεννημένος το 1986 σε μια συντηρητική, καθολική οικογένεια της μεσαίας τάξης, μεγάλωσε στο Πομιλιάνο Ντ’ Αρκο, μια βιομηχανική πόλη στα προάστια της Νάπολι, γνωστή για τα εργοστάσια αυτοκινήτων και αεροδιαστημικής. Η μητέρα του ήταν καθηγήτρια Λατινικών και ο πατέρας του ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης και μέλος του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος, μεταπολεμικού απογόνου του φασιστικού κόμματος.

in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024