Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ: «Αντίμετρα» σε περίπτωση μη εξαίρεσης από τους δασμούς

Γιούνκερ: «Αντίμετρα» σε περίπτωση μη εξαίρεσης από τους δασμούς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιθυμεί «εμπορικούς πολέμους» στους οποίους δεν υπάρχουν νικητές, ωστόσο είναι έτοιμη να δράσει στη βάση των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), σε περίπτωση που η ΕΕ δεν εξαιρεθεί, τόνισε ο πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Στη σημασία της επιβεβαίωσης της ενότητας των «28» στο αίτημα προς τον Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρέσει την ΕΕ από τους δασμούς στάθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιθυμεί «εμπορικούς πολέμους» στους οποίους δεν υπάρχουν νικητές, ωστόσο είναι έτοιμη να δράσει στη βάση των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), σε περίπτωση που η ΕΕ δεν εξαιρεθεί, τόνισε ο πρόεδρός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως χρειάζεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ με φιλικό τρόπο, ενώ ερωτώμενος για το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξαιρεθεί από τους αμερικανικούς δασμούς, ο Γιούνκερ απάντησε πως «το ελπίζω».

Μακρόν: Σημαντική η ενότητα των «28»

Στη σημασία της επιβεβαίωσης της ενότητας των «28» στο αίτημα προς τον Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρέσει την ΕΕ από τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο στάθηκε, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε πως στη Σύνοδο θα εξετάσουμε την στρατηγική της Ευρώπης στα κύρια θέματα που μας απασχολούν, τα νέα μοντέλα στην οικονομία, το εμπόριο και το χτίσιμο ριζοσπαστικής κοινωνίας με ενιαία φωνή σε μια ενωμένη Ευρωπη.

Ο κ. Μακρόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι στις αποψινές συζητήσεις θα τεθεί και το θέμα της Τουρκίας μετά και την επέμβαση στο Αφρίν.

«Έχω ήδη μιλήσει με τον κ. Ερντογάν, κυρίως για το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή» είπε μεταξύ άλλων.

in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024