Θυμάστε που ξαφνικά, παραμονές του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής και
με τα «προβληματάκια» που άρχισαν να δημιουργούνται στις σχέσεις Μαξίμου
με τον Πάνο Καμμένο (Μακεδονικό, στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, σύλληψη
ελλήνων στρατιωτικών κ.ά.), που ο Αλέξης Τσίπρας προσκάλεσε στο Μέγαρο
Μαξίμου τον Σταύρο Θεοδωράκη για να του παρουσιάσει την πρόταση του
Ποταμιού για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας; Ισως να
αναρωτιέστε τι έγινε αυτό το Συμβούλιο και πού κατέληξε η πρόταση του
Σταύρου Θεοδωράκη…

Σύμφωνα με το «Βηματοδότη»,  η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού οδηγείται, κατά τα φαινόμενα, με ταχύτητα στις κοινοβουλευτικές καλένδες. Και τούτο γιατί, όπως μαθαίνω, ο Πρωθυπουργός προτίθεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας για να συζητηθεί εκεί διεξοδικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ήθελε να κάνει ο Πρωθυπουργός, ένα σύγχρονο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, υπό τον ίδιο, με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών, μάλλον δεν πρόκειται να γίνει. Περισσότερες πιθανότητες έχει να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας όχι υπό τον Πρωθυπουργό, αλλά υπό τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά (εάν γίνει έτσι, θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία), αφού είναι γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών θεωρεί το υπουργείο του ως μοναδικό διαχειριστή (και εκφραστή) των εθνικών θεμάτων της χώρας μας και έως τώρα αντιστεκόταν σθεναρά στην ίδρυση ενός τέτοιου Συμβουλίου.

Ετσι, ο υπουργός Εξωτερικών εν τέλει θα παρουσιάσει μια πρόταση για ένα… είδος Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (υπό την προεδρία του), το οποίο αναμένεται να απορρίψουν (χωρίς συζήτηση) τα υπόλοιπα κόμματα (πλην ΑΝΕΛ).

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο