Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξανθός: Είμαστε σε περίοδο επούλωσης πληγών στη δημόσια περίθαλψη

Ξανθός: Είμαστε σε περίοδο επούλωσης πληγών στη δημόσια περίθαλψη

«Θεωρώ ότι είμαστε στο τέλος μιας μακράς και επίπονης περιόδου για την Οικονομία και την Υγεία στη χώρα. Με ένα πλαίσιο μέτρων που έπληξαν και το Σύστημα Υγείας και όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον κλάδο», είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός κατά την ομιλία του στο συνέδριο “The Future of Healthcare in Greece”.

«Θεωρώ ότι είμαστε στο τέλος μιας μακράς και επίπονης περιόδου για την Οικονομία και την Υγεία στη χώρα. Με ένα πλαίσιο μέτρων που έπληξαν και το Σύστημα Υγείας και όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον κλάδο», είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός κατά την ομιλία του στο συνέδριο “TheFutureofHealthcareinGreece”.

Και πρόσθεσε πως «είμαστε σε μία περίοδο επούλωσης πληγών στη δημόσια περίθαλψη. Όπου σιγά σιγά διασφαλίζεται η ευστάθεια και η κανονικότητα στην καθημερινότητα των δημόσιων δομών περίθαλψης και στη δυνατότητα των πολιτών να έχουν ισότιμη και καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η συγκεκριμένη περίοδος πρέπει να γίνει αφορμή αναστοχασμού για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στον τομέα της υγείας και αναγνώρισε ότι υπάρχει μια ασυμμετρία ανάμεσα στις ανάγκες αξιόπιστης και αξιοπρεπούς περίθαλψης των πολιτών της χώρας και τους διαθέσιμους πόρους.

«Αυτή η ασυμμετρία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ένα συνεκτικό πολιτικό σχέδιο που θα θέσει κρίσιμες προτεραιότητες για αναγκαίες συνεργασίες», είπε ο κ. Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στην καθολική υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και τη μεροληψία υπέρ της Δημόσιας Υγείας τονίζοντας ότι «η Πολιτεία θέλει να δώσει ένα σαφέστατο μήνυμα με σοβαρότητα και σταθερά βήματα χωρίς δεύτερες σκέψεις και ιδιοτέλεια. Διερευνούμε το παρελθόν, αποδίδουμε ευθύνες σε όλα τα πρόσωπα που έπαιζαν ρόλο στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου και κυρίως θωρακίζουμε το Σύστημα Υγείας. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η περίοδος της ασυδοσίας και της σπατάλης έχει κλείσει οριστικά».

Επιπλέον είπε ότι προχωρά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με έμφαση στην κουλτούρα του οικογενειακού γιατρού, την πρόληψη και τη φροντίδα στην κοινότητα. Σε εξέλιξη είναι η μεταρρύθμιση για τη κεντρικοποίηση των προμηθειών και καίριες αλλαγές στον τομέα του Φαρμάκου, ενώ συγκροτούνται, στελεχώνονται και οργανώνονται τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, αναδιοργανώνεται η ιατρική εκπαίδευση και τα επιστημονικά συνέδρια υπό την εποπτεία του ΚΕΣΥ, καθώς και η λειτουργία των επιστημονικών εταιρειών.

Τέλος, υπενθύμισε τη «πρέπει να συνδυάσουμε το δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση στις σύγχρονες θεραπείες και από την άλλη, να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας. Και να είμαστε συνεπείς απέναντι στους δανειστές». Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας να συμβάλλει η επιτροπή ΗΤΑ για την έγκριση και κοστολόγηση των φαρμάκων με πρωτόκολλα και συνταγογραφικές οδηγίες, που δεν θα βρίσκουν έδαφος συμπεριφορές παθογένειας του παρελθόντος.

health.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024