Φ.Κουρμούσης: Σύντομα και οι μηχανικοί θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό
«Και οι μηχανικοί θα μπορούν το αμέσως προσεχές διάστημα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και στη συνέχεια προς τις τράπεζες» ανέφερε ο ειδικός γραμματέας για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σε ενημερωτική εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
«Και οι μηχανικοί θα μπορούν το αμέσως προσεχές διάστημα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και στη συνέχεια προς τις τράπεζες» ανέφερε ο ειδικός γραμματέας για τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σε ενημερωτική εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Ο κ. Κουρμούσης απάντησε σε απορίες των μηχανικών με βάση την απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία αναφέρει ότι οι ασφαλισμένοι του τ. ΕΤΑΑ (δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί) που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού (σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης με αριθμό οικ. 62134/4100/2017 – ΦΕΚ Β΄4640/29-12-2017) για την ορθή απεικόνιση των τελικών οφειλών τους θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση τους μέσω της ιστοσελίδας της ΕΓΔΙΧ (http://www.keyd.gov.gr/np_ocw_aithsh-link/), μετά τις 16 Απριλίου 2018 λόγω της παράτασης που έχει δοθεί από τον ΕΦΚΑ για την εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016.
Ο ειδικός γραμματέας επανέλαβε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αναφέρθηκε στην εξέλιξη και τη σημασία του μηχανισμού για τη ρύθμιση των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων προς το Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ακόμη, αναφέρθηκε στη γενικότερη σημασία του μηχανισμού για την ομαλή απορρόφηση του ιδιωτικού χρέους προς όφελος της εξυγίανσης των επιχειρήσεων και στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος με παράλληλη προστασία των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, η πολιτική ευθύνη των σκανδάλων ανήκει στον Μητσοτάκη
- Χαλασμένο καζανάκι και προβλήματα στo email – Γήινες αναποδιές ταλαιπώρησαν τους αστροναύτες του Artemis II
- Οι Αθώοι: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο Αλέξης Τσίπρας και το ραντεβού με την Ιστορία – Η επαναφορά του ηθικού πλεονεκτήματος απέναντι στα σκάνδαλα
- Κρήτη: Στο ΠΑΓΝΗ 22χρονος μετά από καβγά – Συνελήφθη ο κουνιάδος του
- Η Παρτιζάν «τρόλαρε» τον Ερυθρό Αστέρα: «Ήταν απλώς μία προπόνηση» (pic)
- Ανισότητα και παιδικός καρκίνος – Σχεδόν όλοι οι θάνατοι στις φτωχότερες χώρες
- Eurovision 2026: Πότε εμφανίζεται ο Akylas με το Ferto στον Α’ Ημιτελικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442