Ποτάμι: Άλμα προς τα πίσω η απόφαση για τα Θρησκευτικά
Το Ποτάμι σημειώνει πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών παραπέμπει σε ερμηνείες της δεκαετίας του '50, τονίζοντας πως γυρίζει τη χώρα στο πιο συντηρητικό παρελθόν.
«Η απόφαση του ΣτΕ για τη διδασκαλία των θρησκευτικών είναι ένα άλμα προς τα πίσω» υπογραμμίζει το Ποτάμι σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει ως αντισυνταγματικές τις αλλαγές τις αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στις τάξεις Γ’ έως ΣΤ’ του Δημοτικού και του Γυμνάσιου από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Φίλη.
«Αποφάσεις τέτοιου χαρακτήρα παραπέμπουν σε ερμηνείες της δεκαετίας του ’50, σύμφωνα με τις οποίες η διδασκαλία των θρησκευτικών πρέπει να έχει κατηχητικό χαρακτήρα» συμπληρώνει το Ποτάμι, καταλήγοντας πως «κάποιοι θέλουν, αντί η Ελλάδα να κάνει βήματα προόδου, να γυρίζει στο πιο συντηρητικό παρελθόν».
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής