Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντισυνταγματική η σύνδεση προστίμων ΚΟΚ - εισοδήματος

Αντισυνταγματική η σύνδεση προστίμων ΚΟΚ – εισοδήματος

Μετ' εμποδίων προχωρά η υπό ψήφιση ρύθμιση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, καθώς η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διατυπώνει ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Μετ’ εμποδίων προχωρά η υπό ψήφιση ρύθμιση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, καθώς η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διατυπώνει ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας».

Στην έκθεσή του αναφέρει ότι: «Η θέσπιση ποινών βάσει εισοδηματικών κριτηρίων δεν έχει εσωτερική συνάφεια με την εκάστοτε τελεσθείσα παράβαση και, συνεπώς, τίθεται ζήτηµα τήρησης της αρχής της αναλογικότητας».

Στην έκθεση σημειώνεται, επίσης, ότι τα εισοδηματικά κριτήρια απαιτείται να είναι απολύτως σαφή, καθώς και ότι τίθενται από το νόμο και όχι με υπουργική απόφαση που μπορεί να ρυθμίσει μόνο ειδικότερα θέματα τοπικού, τεχνικού ή λεπτομερειακού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται, «αποτελεί έτερο ζήτηµα η λήψη υπόψη εισοδηµατικών κριτηρίων για την επιµέτρηση διοικητικής ποινής, εντός των πλαισίων ποινών, τα οποία πάντως τίθενται από τον νόµο».

Ακόμη, τονίζεται ότι «στο πλαίσιο του άρθρου 43 παρ. 2 εδ. β΄ του Συντάγµατος, οι όροι ‘εισοδηµατικά’ και ‘περιουσιακά κριτήρια’ χρήζουν διευκρίνισης, όπως επίσης και το είδος των δεδοµένων που συλλέγονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και άλλες αρχές και δηµόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως και ο τρόπος αξιολόγησής τους από τα αρµόδια όργανα».

in.gr

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024