Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η είσοδος του Φαν Ντάικ, ο Ναμπί Κεϊτά και ο Ντράξλερ τελευταίο κομμάτι του παζλ

Η είσοδος του Φαν Ντάικ, ο Ναμπί Κεϊτά και ο Ντράξλερ τελευταίο κομμάτι του παζλ

Έγινε ο ακριβότερος κεντρικός αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφάιρου. Έγινε πλέον και... διψήφιος υπό τα χρώματα της νέας του ομάδας καθώς έφτασε τις δέκα συμμετοχές. Και όσο ο πλανήτης του ποδοσφαίρου συνηθίζει να παρατηρεί παγεμένος τον Μοχάμεντ Σαλάχ; Ο Γιούργκεν Κλοπ καταλαβαίνει πόσο δίκιο είχε που περίμενε... μισή σεζόν προκειμένου να ντύσει στα κόκκινα της Λίβερπουλ, τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Έγινε ο ακριβότερος κεντρικός αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφάιρου. Έγινε πλέον και… διψήφιος υπό τα χρώματα της νέας του ομάδας καθώς έφτασε τις δέκα συμμετοχές. Και όσο ο πλανήτης του ποδοσφαίρου συνηθίζει να παρατηρεί παγεμένος τον Μοχάμεντ Σαλάχ; Ο Γιούργκεν Κλοπ καταλαβαίνει πόσο δίκιο είχε που περίμενε… μισή σεζόν προκειμένου να ντύσει στα κόκκινα της Λίβερπουλ, τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Ο Ολλανδός στόπερ που αποκτήθηκε τον Γενάρη από την Σαουθάμπτον έναντι 85.000.000 ευρώ έχει αρχίσει να αλλάζει την ανασταλτική όψη τωνReds. Στις πρώτες δέκα του συμμετοχές η Λίβερπουλ μετρά επτά νίκες και το παθητικό της έχει… συμμαζευτεί στα δέκα γκολ. Ναι, ένα ανά ματς. Στα ίδια παιχνίδια όμως η επίθεση της έχει βάλει 28 (!) όποτε οι συσχετισμοί είναι συγκεκριμένοι.OΦαν Ντάικ δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμος, και το ξέρει και ο ίδιος. Μόλις χθες άλλωστε έλεγε πως «Μπορώ πλέον να πω πως έχω προσαρμοστεί πλήρως στην ομάδα.Βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και αποκτώ χημεία με τους συμπαίκτες μου. Είμαι χαρούμενος που έχω ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω με σιγουριά το χρονικό διάστημα χρειάζομαι ακόμα για να φτάσω στο πικ της απόδοσής μου. Το σίγουρο είναι πως δεν βρίσκομαι ακόμα στο 100%…».

Ακόμη και έτσι όμως έχει αρχίσει να αναδεικνύει όλα εκείνα τα ηγετικά στοιχεία που τον έκαναν ξεχωριστό στα μάτια του Γιούργκεν Κλοπ. Μαζί με τον Γιοέλ Μάτιπ σχηματίζουν ένα δίδυμο κεντρικών αμυντικών που η Λίβερπουλ μπορεί να λέει πως έπειτα από χρόνια, έχει τα προσόντα, ώστε να νιώσει ασφάλεια. Και υπάρχει και ο Ντέγιαν Λόβρεν ως το… τρίτο στοιχείο, ο Κροάτης με τα κυβικά «βασικού» που επί της ουσίας είναι πια η έξτρα επιλογή. Ένα πρόβλημα χρόνων μοιάζει να βρίσκει τη λύση του. ΟιRedsείναι πλέον είναι ένα καλοκαίρι μακριά από την τελική μορφή τους. Εκείνη που θα τους δώσει τα… προσόντα να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ήδη ο Κλοπ έχει «κλείσει» για την επόμενη σεζόν τον Ναμπί Κεϊτά της Λειψίας, ένα «μηχανάκι» για όλες τις δουλειές στη μεσαία γραμμή. Μπροστά δεν θα χρειαστεί να πειράξει τίποτε με Σαλάχ, Φιρμίνιο, Μανέ ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Βαϊνάλντουμ, τον Μίλνερ, τον Χέντερσον, τον Τσαμπερλέιν. Ένας κορμός έτοιμος και σχηματισμένος. Μια μεγάλη μεταγραφική κίνηση ακόμη έχουν κατά νου στο Άνφιλντ. Τον Γιουλιάν Ντράξλερ ο οποίος δεν βρίσκεται στα πλάνα της Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι ήδη μεταδίδουν πως η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να προσεγγίσει με 45 εκατ ευρώ στο χέρι για τον Γερμανό μέσο-επιθετικό που μπορεί να γίνει ο… Κουτίνιο στη θέση του Κουτίνιο.

Ο 24χρονος πρώην μέσος των Σάλκε (2011-15), Βόλφσμπουργκ έχει πραγματοποιήσει 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις για λογαριασμό των Κυπελλούχων Γαλλίας την φετινή σεζόν, ωστόσο έχει σκοράρει μόλις τέσσερις φορές και δεν έχει καταφέρει να «καπαρώσει» θέση βασικού στην ενδεκάδα του Ουνάι Έμερι. Το τρέχον συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021, αλλά όλα δείχνουν ότι τον χωρίζουν λίγοι μήνες από την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του. Από τη Λίβερπουλ που τον θεωρεί το τελευταίο κομμάτι του παζλ, για το αυτονόητο. Το παραπάνω. Τον τίτλο

Δ.ΔΕΛΛΗΣ

in.gr

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024