Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπ.Παιδείας: Η απόφαση για τα Θρησκευτικά μάς γυρίζει χρόνια πίσω

Υπ.Παιδείας: Η απόφαση για τα Θρησκευτικά μάς γυρίζει χρόνια πίσω

Για απόφαση που πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία «πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την απόφαση που φέρεται να έχει πάρει το ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Για «σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για απόφαση που πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία «πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την απόφαση που φέρεται να έχει πάρει το Συμβούλιο της Επικρατίας για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο έχει πληροφορηθεί την απόφαση από «επιλεκτικές διαρροές» και γι’ αυτό τονίζει ότι θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση.

Το υπουργείο σημειώνει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι «και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους».

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων» συμπληρώνει.

Τέλος, σημειώνει ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί και έχει γίνει αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς «αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Σκοταδιστικές απόψεις

Βολές κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας εκτοξεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων».

«Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο βασίζεται, σύμφωνα σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων» σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Η Κουμουνδούρου τονίζει, επίσης, ότι «η εκπαίδευση οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να προάγει τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της συνύπαρξης με την διαφορετικότητα».

Καταλήγοντας, καλεί το υπουργείο Παιδείας «να συνεχίσει απαρέγκλιτα το έργο της βαθιάς μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων διδασκαλίας, που εδώ και καιρό έχει δρομολογήσει».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024