Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνουν οι απειλητικές επιστολές που λαμβάνουν έλληνες βουλευτές από συλλόγους ανά την Ελλάδα αναφορικά με το ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, προχώρησε νωρίτερα σε νέα αποκάλυψη -μετά από αυτή του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, σύμφωνα με την οποία εστάλη επιστολή προς τους 300 βουλευτές κατηγορώντας όποιον ψηφίσει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» για εσχάτη προδοσία που τιμωρείται με ισόβια ή θάνατο- αναφέροντας πως εστάλη αντίστοιχη απειλητική επιστολή από το λεγόμενο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών, την οποία ο ίδιος έλαβε μέσω mail.


«Από ένα σημείο και μετά το γελοίο γίνεται επικίνδυνο και θα πρέπει να παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές και η δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατό να απειλούνται κατά αυτό τον προκλητικό τρόπο οι έλληνες βουλευτές με θάνατο και ισόβια» υπογράμμισε ο βουλευτής του Ποταμιού, κάνοντας γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής.

«Σας προειδοποιούμε πως με όποια ψήφο σας παραχωρήσετε το όνομα της Μακεδονίας θα είστε εχθροί του ελληνικού λαού και αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις όποιες συνέπειες προκύψουν… Επιβάλλεται να σταματήσετε» ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κενό θα πέσει το κλίμα τρομοκρατίας

«Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές, θα πέσει στο κενό» επισημαίνει με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ανησυχητικά» όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, για απειλές εναντίον βουλευτών.

«Τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, από το βήμα της Ολομέλειας σχετικά με τις απειλές που δέχονται οι βουλευτές με τη μορφή εξώδικων για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά» τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να καλλιεργήσουν ορισμένες παμμακεδονικές οργανώσεις και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτές, θα πέσει στο κενό. Κίνδυνο για τη χώρα αποτελούν η πατριδοκαπηλία και η μισαλλοδοξία, όχι ο διάλογος και η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας με τους λαούς των Βαλκανίων. Καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν σαφή θέση κατά των συγκεκριμένων κινήσεων. Η δημοκρατία ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται» προσθέτει.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο