Συρία: Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν το Αφρίν
Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την
πόλη Αφρίν της Συρίας κατευθυνόμενες προς τα γύρω χωριά που ελέγχουν οι
φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδιζαν
την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων
Δικαιωμάτων.
Εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την πόλη Αφρίν της Συρίας κατευθυνόμενες προς τα γύρω χωριά που ελέγχουν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδιζαν την πόλη, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι συμμαχικές τους συριακές πολιτοφυλακές έχουν στόχο το Αφρίν στο πλαίσιο επιχείρησης που έχουν εξαπολύσει από τον Ιανουάριο κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοδυτική Συρία.
Το Παρατηρητήριο διευκρίνισε ότι οι οικογένειες εγκατέλειψαν την πόλη με λεωφορεία και αυτοκίνητα και κατευθύνθηκαν προς τα Νουμπλ και Αλ Ζάχρα, χωριά που είναι φιλοκυβερνητικά.
Η συριακή κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ των YPG κατά των τουρκικών δυνάμεων στην σύγκρουση στο Αφρίν.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών