Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κωτσόπουλος: Από τη Γ’ Εθνική στην Ελπίδων σε 46 μέρες

Κωτσόπουλος: Από τη Γ’ Εθνική στην Ελπίδων σε 46 μέρες

Καθεμιά από τις 46 πρώτες μέρες της θητείας του Κωνσταντίνου Κωτσόπουλου στον Ατρόμητο θα μπορούσε να αποτελεί και ξεχωριστή σελίδα ενός παραμυθιού που θα αφηγείται πώς ένας ερασιτέχνης παίκτης Γ’ Εθνικής -με τέσσερις εμφανίσεις και αθροιστικά 90 λεπτά συμμετοχής ως επαγγελματίας- έφτασε να κληθεί στην Εθνική Ελπίδων!

Νίκος Βελονάκης

Καθεμιά από τις 46 πρώτες μέρες της θητείας του Κωνσταντίνου Κωτσόπουλου στον Ατρόμητο θα μπορούσε να αποτελεί και ξεχωριστή σελίδα ενός παραμυθιού που θα αφηγείται πώς ένας ερασιτέχνης παίκτης Γ’ Εθνικής -με τέσσερις εμφανίσεις και αθροιστικά 90 λεπτά συμμετοχής ως επαγγελματίας- έφτασε να κληθεί στην Εθνική Ελπίδων!

Στις 29 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η μεταγραφή του από τη Νάουσα στον Ατρόμητο (υπέγραψε συμβόλαιο για 3,5 χρόνια) και στις 15 Μαρτίου το ονοματεπώνυμό του συμπεριλαμβανόταν στις κλήσεις που ανακοίνωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Τι μεσολάβησε; Στις 8 Φεβρουαρίου πρωτοεμφανίστηκε στον δεύτερο προημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ αντικαθιστώντας τον Αμπιόλα Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης. Στο 45λεπτο ντεμπούτο του είχε δύο τελικές προσπάθειες και πιστώθηκε την ασίστ στο γκολ του Θοδωρή Βασιλακάκη που ισοφάρισε προσωρινά 1-1 (τελικό 1-3). Η παρουσία του πάντως ήταν το ξεκάθαρο κέρδος από έναν αποκλεισμό.

Μέσα στον Φεβρουάριο πήρε χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή και στα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (2-2) και ΑΕΚ (1-1) στο Περιστέρι. Δηλαδή οι τρεις πρώτες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ατρόμητου καταγράφηκαν απέναντι σε ομάδες του BIG-4!

Στην πρώτη δε εκτός έδρας συμμετοχή του κατάφερε να ανοίξει και λογαριασμό σκοραρίσματος. Με κίνηση προς την μπάλα, καλό άλμα και στοχευμένη κεφαλιά (ύστερα από εκτέλεση κόρνερ) πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην ισοπαλία 2-2 του Ατρόμητου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Χρειάστηκε τέσσερις αγώνες για να συμπληρώσει το 90λεπτο -δίχως να συνυπολογίζονται οι καθυστερήσεις (45’ με ΠΑΟΚ, 4’ με Ολυμπιακό, 12’ με ΑΕΚ, 29’ με Ατρόμητο)- που τον έστειλε στην Εθνική Ελπίδων! Και δεν θα ενσωματωθεί για φιλικά δοκιμών. Επίσημους αγώνες με το Σαν Μαρίνο (22/3, 17:00) και την Τσεχία (27/3, 16:00) στο Ξάνθη Arena για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχει μπροστά του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Τερματοφύλακας με ειδικότητα στα πέναλτι!

Ας ξετυλίξουμε όπως από την αρχή το κουβάρι της ιστορίας του Κωτσόπουλου.
Σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στην Ακαδημία ΑΕ Ποντίων Βέροιας με προπονητή τον Δημήτρη Χριστοφορίδη. Μάλιστα, «κόλλησε» αρχικά με τη θέση του τερματοφύλακα και ειδικευόταν στις αποκρούσεις σε εκτελέσεις πέναλτι!

Μεταπήδησε ακολούθως στην Ακαδημία Βέροιας και μετά στο Νηρέα, την ομάδα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Σαφαρίκα – Μπαρμπαρούση όπου εγγράφηκε με υποτροφία ανταμώνοντας ξανά με τον κόουτς Χριστοφορίδη.

Αντί για Ευελπίδων… Ελπίδων

Ως μαθητής Λυκείου μάλιστα ήθελε να εισαχθεί στη σχολή Ευελπίδων, αλλά στην πορεία του προέκυψε η… Ελπίδων, μιας και ο στόχος της στρατιωτικής καριέρας δεν εκπληρώθηκε και αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο.
Από τα 16 του (πριν παρέλθουν τα μαθητικά χρόνια) έπαιζε στην Ενωση Αποστόλου Παύλου συμμετέχοντας με την ομάδα και στη Γ’ Εθνική και στο τοπικό Ημαθίας.

Δοκιμή στη Ντόρτμουντ

Έμελλε όμως να ανταμώσει και σε τρίτη διαφορετική ομάδα με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη τον προπονητή που τον έπλασε ποδοσφαιρικά. Συνεργάστηκαν στη Νάουσα στη Γ’ Εθνική και οι μετοχές του Κωτσόπουλου άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα. Είχε 21 συμμετοχές με 10 γκολ το 2016-17 και 18 αγώνες με 7 τέρματα το πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν. Επιδόσεις που αρκούσαν, ώστε η φήμη του να εισχωρήσει στα γραφεία ομάδων της Super League.

Φέρονται να ενδιαφέρθηκαν για την αφεντιά του (άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο) ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός, ενώ ο παίκτης δοκιμάστηκε και στη Ντόρτμουντ λίγο πριν μετακομίσει στο Περιστέρι.

Το παρασκήνιο της μεταγραφής

Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ατρόμητου Τόλης Αποστόλου είχε κάνει την προεργασία του βασιζόμενος στην εξαιρετική σχέση που διατηρεί με τον προπονητή (πλέον του Πιερικού) Δημήτρη Χριστοφορίδη. Τον τσέκαρε, πείστηκε και εισηγήθηκε θετικά. Μετά ανέλαβε δράση ο τεχνικός διευθυντής των Περιστεριωτών Γιάννης Αγγελόπουλος και το deal έκλεισε.

Με τον Κωτσόπουλο (που γιόρτασε ως μέλος του Ατρόμητου τα 21α γενέθλια του στις 21 Φεβρουαρίου) να αποτελεί και την επιλογή της ομάδας για την ενίσχυση στην επίθεση, μετά τον τραυματισμό του Γιώργου Μανούσου. Δεν αποκτήθηκε δηλαδή με την προοπτική της μελλοντικής επένδυσης, αλλά της άμεσης ένταξης στην πρώτη ομάδα ως σέντερ φορ ή περιφερειακός. Έκριναν εξαρχής στον Ατρόμητο ότι μπορεί να κολυμπήσει στα βαθιά.

Το προφίλ του

Σκιαγραφώντας το προφίλ του Κωτσόπουλου ο Δημήτρης Χριστοφορίδης είχε δηλώσει μετά τη μεταγραφή: «Είναι ένας ταχυδυναμικός πλάγιος μεσοεπιθετικός. Μπορεί να παίξει και στην κορυφή, αλλά και φουλ μπακ. Εχει το γκολ στο… αίμα του και το προσόν του είναι η ταχύτητα σε συνδυασμό με την επιθετική αυτοπεποίθηση. Σε ανοιχτό χώρο δεν σταματιέται. Είναι ικανός στο ένας εναντίον ενός. Διακρίνεται για την μαχητικότητα, δεν πέφτει κάτω με τίποτα και πιστεύει πολύ στον εαυτό του».

Σε κάθε περίπτωση ο Κωτσόπουλος ανταποκρίθηκε στο πρώτο μεγάλο στοίχημα της καριέρας του και ζει το όνειρο του. Ζητούμενο πλέον είναι η σταθερή ανοδική πορεία, ώστε να μην εξελιχθεί σε διάττοντα αστέρα που θα σβήσει όσο γρήγορα έλαμψε!

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024