Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δικαστήριο αποφάσισε να... παραμείνει νεκρός ένας 62χρονος

Δικαστήριο αποφάσισε να… παραμείνει νεκρός ένας 62χρονος

Στη χώρα του διασημότερου... απέθαντου της ιστορίας, του Κόμη Δράκουλα, το να εμφανιστείς αυτοπροσώπως σε δικαστήριο για να τεκμηριώσεις ότι δεν είσαι νεκρός, δεν είναι αρκετό για να αποδείξεις τη ζωντάνια σου.

Στη χώρα του διασημότερου… απέθαντου της ιστορίας, του Κόμη Δράκουλα, το να εμφανιστείς αυτοπροσώπως σε δικαστήριο για να τεκμηριώσεις ότι δεν είσαι νεκρός, δεν είναι αρκετό για να αποδείξεις τη ζωντάνια σου.

Όχι δεν υπερβάλουμε. Ο Ρουμάνος, Κονσταντίν Ρελίου, το έμαθε αυτοπροσώπως την περασμένη εβδομάδα. Το δικαστήριο του Βάσλουι όπου είχε προσφύγει απέρριψε το αίτημά του να ακυρωθεί το πιστοποιητικό θανάτου που είχε εκδοθεί το 2016, εν αγνοία του.

Ο Ρελίου, 63 ετών σήμερα, έφυγε από τη χώρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να εργαστεί στην Τουρκία. Επέστρεψε στη Ρουμανία τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε οι αρχές τον ενημέρωσαν ότι… είχε πεθάνει.

Στην πραγματικότητα είχε κηρυχθεί νεκρός από την οικογένειά του, επειδή δεν είχαν κανένα νέο του επί πολλά χρόνια.

Το δικαστήριο δεν διευκρίνισε για ποιον λόγο απέρριψε το αίτημα του «νεκρού». Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, η προσφυγή του απορρίφθηκε πιθανότατα επειδή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.

Η επιστροφή από τον κόσμο των πεθαμένων είναι κρίσιμης σημασίας για τον 63χρονο: χωρίς επίσημη επικύρωση ότι… ζει, δεν μπορεί να εργαστεί νομίμως, ούτε να λάβει κοινωνικά επιδόματα ή σύνταξη.

Ο Κονσταντίν Ρελίου δεν έχει επαφή με τους συγγενείς του, καθώς και εκείνοι έφυγαν με τη σειρά τους στο εξωτερικό.

Πάντως δεν θα το βάλει κάτω, αφού σκοπεύει να προσφύγει και πάλι στα δικαστήρια για να αποδείξει, με τη βοήθεια εγγράφων αυτή τη φορά, ότι τα τελευταία χρόνια ζούσε αδιαλείπτως και δεν… έκανε διάλειμμα καθόλου.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024