Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ρομπέν του Σέιχ Σου και η ομερτά της Θεσσαλονίκης

Ο Ρομπέν του Σέιχ Σου και η ομερτά της Θεσσαλονίκης

Από την στιγμή που συνέβησαν όσα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή στην Τούμπα, όλα τα μπουμπούκια της Θεσσαλονίκης έμειναν κλειστά.

Από την στιγμή που συνέβησαν όσα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή στην Τούμπα, όλα τα μπουμπούκια της Θεσσαλονίκης έμειναν κλειστά.

Το κουμπούρι του Ιβάν πάγωσε πολλούς, δύσκολα μπορούσε κάποιος να μιλήσει. Τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ (εντός ή εκτός εισαγωγικών) άρχισαν να μεταδίδουν τα γνωστά «ναι μεν, αλλά…», «δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο Σαββίδης δίνει δουλειές και είναι ευεργέτης της πόλης» και άλλα σχετικά. Πλην όμως άσχετα με το θέμα.

Ετσι άρχισε και πάλι να αποκαλύπτεται η ιδιότυπη ομερτά που επικρατεί στην πόλη. Κάποιος παράγων, κάποια στιγμή απλώνει τα πλοκάμια του, «δίνει δουλειές», πολεμά φυσικά το κατεστημένο της Αθήνας και γίνεται κάτι σαν τον Ρομπέν του Σέιχ Σου. Εν προκειμένω, με τις ευλογίες μιάς κυβέρνησης, που τώρα τρέχει και δεν φτάνει.

Επειτα από ημέρες σιωπής, κάποια μπομπούκια δεν άντεξαν και άνθισαν. Και συνέβη αυτό στην αίθουσα του Κοινοβουλίου το πρωί της Πέμπτης.
Δύο βουλευτές (Β’ Θεσσαλονίκης), βρήκαν ευκαιρία να απευθυνθούν στο εκλογικό ακροατήριο τους. Λέγοντας αδιανόητα πράγματα, τα οποία ούτε με τον χώρο είχαν σχέση, ούτε με το θέμα (σ.σ. υποτίθεται ότι είχαν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη).

Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς είπε μεταξύ πολλών άλλων:

«Ολα έγιναν από τη στιγμή που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο πρωτάθλημα. Εχουμε παρωδία του συστήματος κατά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ κάτω από πίεση και μετά μας λέει ότι το γκολ μετράει όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κανονισμός λέει υποβιβασμός στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ που αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο». Μία παρέμβαση που θα μείνει στην ιστορία των κοινοβουλευτικών λόγων…

Τον ακολούθησε στο ίδιο μονοπάτι ο Γ. Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ: «Το αθηνοκεντρικό σύστημα φοβάται τον ΠΑΟΚ. Επαιξε ο ΠΑΟΚ όλο τον πρώτο γύρο χωρίς φιλάθλους στην Τούμπα δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Προηγούνταν στο πρωτάθλημα και έρχεται η ομάδα του Ολυμπιακού στην Τούμπα παραβιάζοντας τα πάντα». Προφανώς θεώρησε ότι μιλούσε σε κάποιον σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Ως προς το γιατί το αθηνοκεντρικό σύστημα φοβάται τον ΠΑΟΚ, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να το μάθουμε.

Με παρεμβάσεις σαν κι αυτές, αναδεικνύεται εν τέλει το πρόβλημα στην άλλη του διάσταση. Μια ολόκληρη πόλη έχει παραδοθεί σε έναν ολιγάρχη, ο οποίος σαφώς και επιμελώς αφήνει να εννοηθεί ότι «έχει λαό μαζί του».

Το θέμα είναι για ποιον λόγο στέλνει ο λαός της Θεσσαλονικης τους εκπροσώπους του στην Βουλή. Για να κραυγάζουν για τον ΠΑΟΚ ή μήπως για κάτι σοβαρότερο;

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024