Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλλα 3 δις ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Άλλα 3 δις ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Ακόμη τρία δισεκατομμύρια ξεκλείδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, με στόχο να βοηθήσει να φροντίσει τους Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της, όπως είχε υποσχεθεί προ διετίας στο πλαίσιο συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό.

Ακόμη τρία δισεκατομμύρια ξεκλείδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία
όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, με
στόχο να βοηθήσει να φροντίσει τους Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της,
όπως είχε υποσχεθεί προ διετίας στο πλαίσιο συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για
το προσφυγικό.

Στην έκθεσή της η Επιτροπή εκτιμά ότι η συμφωνία Βρυξελλών -Άγκυρας για το προσφυγικό αποδίδει καθώς οι ροές εξακολουθούν να παρουσιάζουν σημαντική μείωση.

“Διευκρινίζω για άλλη μια φορά ότι τα χρήματα δεν δίδονται στην Τουρκία αλλά στο ειδικό ταμείο των προσφύγων” δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι το υπάρχον πακέτο των τριών δις έχει δεσμευθεί πλήρως σε προγράμματα στήριξης επί του εδάφους και πως τώρα η Κομισιόν, προτείνει την αναπλήρωσή του με άλλα τρία δις, ένα από τον κοινοτικό πρϋπολογισμό και δυο με απ’ευθείας συνεισφορές των κρατών -μελών όπως ακριβώς συνέβη και στο πρώτο πακέτο.

Εν τούτοις, ο κ.Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι “η συνεργασία μας με την Τουρκία και η προσέγγιση Τουρκίας -ΕΕ είναι κλειδί στην όλη υπόθεση” ενώ αποτελεί “μια προσπάθεια μακροπρόθεσμης διαδικασίας” που όπως είπε βασίζεται στην ξεκάθαρη πολιτική βούληση.

Βασικό σημείο της συμφωνίας είναι το ότι όλοι οι παράτυποι μετανάστες που περνούν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία (από τις 20 Μαρτίου 2016). Σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο οι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν εμπόλεμες ζώνες ή οι πρόσφυγες που υπόκεινται διώξεις, όσο και οι οικονομικοί μετανάστες.

Πέραν των κονδυλίνων η ΕΕ έχει προχωρήσει σε άλλες συμφωνίες με την Τουρκία αλλά και στην προσπάθεια να επαναφέρει την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων πολιτών στην Ευρώπη και να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις (οι οποίες επί του παρόντος έχουν παγώσει) για τη συμμετοχή της στην Ένωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και της ηγεσίας της ΕΕ.

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024