Συνθήκες εμφυλίου διαμορφώνονται στο «Πεντάγωνο», προκαλώντας και ισχυρές αναταράξεις στη συγκυβέρνηση καθώς ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης κινούνται σε διαφορετική τροχιά με αφορμή τη διαχείριση της υπόθεσης με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οπως όλα δείχνουν, δεν τους χωρίζει απλώς ένα γραφείο στο κτιριακό συγκρότημα της λεωφόρου Μεσογείων, αλλά ακολουθούν πλέον δύο γραμμές την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται. Αποκορύφωμα ήταν η χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος αδειάζοντας τον υπουργό χαρακτήρισε ως «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές Καμμένου περί ομηρείας των δύο στρατιωτικών.

Η νέα διαφοροποίηση Κουβέλη από τον Καμμένο δεν ήταν μάλιστα απλώς φραστική, όπως την χαρακτήρισαν άλλα κυβερνητικά στελέχη, με στόχο να εκτονώσουν την ατμόσφαιρα. «Ο υπερτροφικός λόγος που διατυπώνεται από διάφορες πλευρές περί ομηρείας, περί αιχμαλωσίας, δεν υπηρετεί εκείνο το οποίο διεκδικούμε» ήταν το καρφί του αναπληρωτή υπουργού με προφανή στόχο να καταδείξει πως οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου λειτουργούν επιβαρυντικά για τους δύο στρατιωτικούς σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Περισσότερα εδώ:

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο