Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Δεν έχουμε αποθέματα του νευροπαραλυτικού αερίου

Ρωσία: Δεν έχουμε αποθέματα του νευροπαραλυτικού αερίου

Η Ρωσία έχει καταστρέψει πλήρως τα αποθέματα χημικών όπλων που διέθετε, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

Η Ρωσία έχει καταστρέψει πλήρως τα αποθέματα χημικών όπλων που διέθετε, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

«Έχουμε καταστρέψει ανεξαιρέτως όλα τα χημικά όπλα που υπήρχαν και είχαν δημιουργηθεί στην Σοβιετική Ένωση. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν επισήμως, παρουσία του ρώσου προέδρου σε απευθείας σύνδεση, καταστράφηκε το τελευταίο βλήμα χημικού όπλου. Για αυτό γενικά δεν έχουμε χημικά όπλα».

Αυτή ήταν η απάντηση του ρώσου υπουργού, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, αν η Ρωσία εξακολουθεί να έχει αποθέματα του νευροπαραλυτικού αερίου Novichok (Νοβιτσόκ).

«Μόνο ο Πούτιν μπορεί να κρίνει τον Λαβρόφ»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν μπορεί να αξιολογήσει αν είναι ή όχι άξιος για το αξίωμα που κατέχει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά μόνο ο ρώσος πρόεδρος μπορεί να τον αξιολογήσει.

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή τη εκτίμηση που έκανε η βρετανίδα πρωθυπουργός κατά την ομιλία της στην Βουλή των Κοινοτήτων, λέγοντας ότι ρώσο υπουργός Εξωτερικών «δεν είναι άξιος γι αυτή την θέση».

Στην σελίδα της στο Facebook η Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρει την φράση της Τερέζα Μέι και γράφει στη συνέχεια απευθυνόμενη στην βρετανίδα πρωθυπουργό: «Τερέζα, ο Λαβρόφ είναι ρώσος υπουργός και όχι βρετανός. Και τον αξιολογεί ως υπουργό ο πρόεδρος της Ρωσίας. Αντιλαμβάνομαι ότι θα θέλατε να είναι διαφορετικά, όμως ο δικός σας υπουργός είναι ο Μπόρις Τζόνσον».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024