Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σούπερ Λιγκ: Διακοπή, αναβολή, κεκλεισμένων και φτου κι απ’ την αρχή!

Σούπερ Λιγκ: Διακοπή, αναβολή, κεκλεισμένων και φτου κι απ’ την αρχή!

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέλαβε το υφυπουργείο Αθλητισμού στις 4 Νοεμβρίου 2016. Τέσσερις ημέρες μετά το πρωτάθλημα διακόπηκε. Με απόφαση τότε, του απεσταλμένου της FIFA και εκλιπόντος πια, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αλλά ασφαλώς και τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέλαβε το υφυπουργείο Αθλητισμού στις 4 Νοεμβρίου
2016. Τέσσερις ημέρες μετά το πρωτάθλημα διακόπηκε. Με απόφαση τότε,
του απεσταλμένου της FIFA και εκλιπόντος πια, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αλλά
ασφαλώς και τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, αυτή είναι η 5η φορά που εφαρμόζεται διακοπή. Για να το πούμε με ακρίβεια, η τρίτη φορά που διακόπτεται το πρωτάθλημα, καθώς μία από αυτές τις φορές, ανεστάλη η έναρξή του, συγκεκριμένα την περσινή αγωνιστική περίοδο, 2016-2017, ενώ κάποια στιγμή είχε εφαρμοστεί διακοπή μόνο του Κυπέλλου!

Επίσης, μία φορά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, επίσης το 2016, έπαιρνε συνεχείς αναβολές, μέχρι τελικά να γίνουν εκείνα που απαιτούσε η κυβέρνηση, η οποία ακόμη και τους διαιτητές τελικά …όρισε, μέχρι τη διεξαγωγή του αγώνα. ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-1, με άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, τελικά στις 18 Μαΐου. Περίπου 20 ημέρες μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Μέχρι τότε; Και από τότε μέχρι τώρα; Τι έχει συμβεί; Με την αντίληψη ότι για να φτάσουμε στο σημείο να διακόπτουμε το πρωτάθλημα για 5η φορά συν μία αναβολή τελικού, σημαίνει ότι μάλλον το μέτρο δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό.

Η πρώτη απόφαση για αναβολή από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ήταν τον Φεβρουάριο του 2015. Μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, καθώς και μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της Super League. Διακοπή μίας εβδομάδας είχε αποφασίσει ο Σταύρος Κοντονής.

Έναν μήνα αργότερα, η απόφαση ήταν πια όχι λουκέτο στο πρωτάθλημα, αλλά λουκέτο στα γήπεδα. Για δύο αγωνιστικές είχε αποφασιστεί οι αγώνες να διεξαχθούν χωρίς κόσμο, λόγω επεισοδίων στον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

Την επόμενη σεζόν πια, 2015-2106, οι πρώτες σκέψεις για διακοπή υπήρξαν μετά από επεισόδια με μαχαίρωμα ενός οπαδού σε αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ. Φεβρουάριος του 2016. Δεν εφαρμόστηκε τότε στο πρωτάθλημα, αλλά εφαρμόστηκε λίγες ημέρες αργότερα στο Κύπελλο. Τον Μάρτιο, μετά τη διακοπή και τα ακραία επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Όλο αυτό τότε, οδήγησε σε όλο αυτό το απίθανο γαϊτανάκι, μέχρι τον τελικό Κυπέλλου – παρωδία, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Την σεζόν 2016-2017 το πρωτάθλημα… ξεκίνησε με διακοπή. Για την ακρίβεια, οι πρώτες δύο αγωνιστικές αναβλήθηκαν, μέχρι τον καταρτισμό των πινάκων και τις ριζικές αλλαγές στη διαιτησία, το πρωτάθλημα αντί για Αύγουστο άρχισε Σεπτέμβριο και τελικά πρεμιέρα κάναμε… τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, όμως, προτού γίνουν η 1η και η 2η αγωνιστική, είχε διακοπεί και η 11η. Μάλιστα, τότε είχε διακοπεί κάθε αθλητική δράση. Νοέμβριο του 2016, με την απόφαση να λαμβάνεται μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του αρχιδιαιτητή τότε, Γιώργου Μπίκα. Νοέμβριος του 2016., οι πρώτες ημέρες του Γιώργου Βασιλειάδη, που τώρα πήρε την απόφαση, στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Από τότε, φτάσαμε στο τώρα. Τουλάχιστον μέσα στο 2017 δεν υπήρχε άλλη διακοπή. Υπήρξε το 2018. Περιμένοντας την επόμενη. Εκτός αν κανείς πιστεύει ότι στο μεσοδιάστημα, θα βρεθεί λύση. Μέχρι τώρα πάντως, καμία διακοπή δεν τα έχει καταφέρει…

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024