Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Ούτε ρεζέρβα είμαι, ούτε μπαίνω στην κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Ούτε ρεζέρβα είμαι, ούτε μπαίνω στην κυβέρνηση

«Ούτε ρεζέρβα είμαι, ούτε μπαίνω στην κυβέρνηση και δεν θα αποδείξω εγώ ότι δεν είμαι ελέφαντας» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή όσα ακούστηκαν πριν αλλά και μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Ούτε ρεζέρβα είμαι, ούτε μπαίνω στην κυβέρνηση και δεν θα αποδείξω εγώ
ότι δεν είμαι ελέφαντας» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος
Θεοδωράκης με αφορμή όσα ακούστηκαν πριν αλλά και μετά τη συνάντησή του
με τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM υπογράμμισε πως το Ποτάμι έχει κάνει την πρόταση για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε ανύποπτο χρόνο πριν από περίπου ένα χρόνο και την επανέφερε τώρα με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Με αυτά τα λόγια, δικαιολόγησε τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι δεν θα αρνηθούμε μία θεσμική επαφή του αρχηγού ενός κόμματος με τον πρωθυπουργό επί συγκεκριμένου θέματος. Όταν κατηγορείς, είπε, τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για θεσμική αμετροέπεια, για θεσμική εκτροπή σε μερικά ζητήματα, δεν αντιγράφεις κι εσύ αυτή τη συμπεριφορά. «Εγώ δεν θέλω να μοιάσω στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν θέλω να επαναλάβω τα λάθη που είδαμε με την άρνηση του διαλόγου», όπως είπε.

Ανάγκη η δημιουργία ενός τρίτου πόλου

Για το επικείμενο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε την ανάγκη της χώρας να υπάρξει ένα μεγάλο κεντρώο κίνημα απέναντι στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και τους λαϊκιστές ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλουμε μαζί με τη Φώφη Γεννηματά. Η δημιουργία ενός μεγάλου, σοβαρού τρίτου πόλου».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως δεν υπάρχει προκαταβολική ψήφος. «Θα ψηφίσουμε ή δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση για το Μακεδονικό ανάλογα με την πρόταση», διευκρίνισε.

Μάλιστα συμπλήρωσε πως δεν θα το αποφασίσει σε σχέση με το τι θα κάνουν οι άλλοι. «Αυτό είναι λαϊκισμός και εξευτελισμός της πολιτικής. Συμμαχίες πρέπει να γίνονται με βάση τις θέσεις και όχι τις αδυναμίες». Υπογράμμισε πως «σε κάποια πράγματα που φέρνει η Κυβέρνηση και εξυπηρετούν το πελατειακό κράτος που στήνει πρέπει να είσαι απόλυτα απέναντί τους και να τους ξεμπροστιάζεις αλλά εάν όντως έρθει κάτι που είναι προς όφελος των πολλών, εγώ δεν μπορώ να γυρίσω την πλάτη και να κάνω το μουτρωμένο παλικάρι» είπε.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι η κατάσταση με τους Τούρκους είναι από τις σοβαρότερες κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει και εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα κρατήσει μια πολύ σκληρή θέση απέναντι στους Έλληνες στρατιωτικούς πράγμα που θα δυσκολέψει τις επόμενες κινήσεις μας.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και τόνισε πως πρέπει να κάνει τις επόμενες μέρες τις τολμηρές κινήσεις που χρειάζονται και να εφαρμοστούν οι κανόνες και οι νόμοι.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024