Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να υπάρξουν νεότερες εξελίξεις πριν το τέλος του μήνα.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, στις 30 Μαρτίου οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών αναμένεται να συναντηθούν με τον τούρκο δικαστή στην Αδριανούπολη, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα της προφυλάκισής τους.

Την ίδια ώρα πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζει πως «πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν», σημειώνοντας πως «στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες».

«Η κυβέρνηση αναμένει να δει το κατηγορητήριο και εργάζεται έτσι ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση στο συγκεκριμένο περιστατικό» αναφέρει, εκτιμώντας ότι αυτή θα είναι και η πιο πιθανή εξέλιξη. Ωστόσο, προειδοποιεί πως σε πιθανή κλιμάκωση από την γείτονα «θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

Για το θέμα η Ελλάδα έχει επενδύσει στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με την Βορειοατλαντική Συμμαχία πάντως να φαίνεται πως επιλέγει την τακτική ίσων αποστάσεων από Αθήνα και Άγκυρα.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, «πρόκειται για ζήτημα το οποίο πρέπει να λυθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία διάθεση ανάμειξης στο ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου, κάνοντας λόγο για «περιττή κλιμάκωση» που κινδυνεύει «να τεθεί εκτός ορίων».

Ο κ. Αβραμόπουλος, μάλιστα, φέρεται να προέτρεψε τον Ταγίπ Ερντογάν να ελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς, ισχυριζόμενος πως «κανένα λογικό άτομο δεν θα ισχυριζόταν ότι κινδύνευσε η ασφάλεια της χώρας του επειδή δύο στρατιώτες έχασαν το δρόμο τους στα σύνορα».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο