Η ιστορία της Opel η οποία ιδρύθηκε το μακρινό 1862 βρίθει από παντός είδους ορόσημα πωλήσεων και όχι μόνο, ωστόσο οι 100.000 μονάδες πωλήσεων του Crossland X, εκτός από την απήχηση του μοντέλου, σηματοδοτούν και την πρώτη επιτυχία της συνύπαρξης της γερμανικής φίρμας με το PSA Group όπου περιήλθε, επισήμως, τον Αύγουστο του 2017.

Το Crossland X διατέθηκε το 2017 όντας ένα από τα πρώτα project που εξελίχθηκαν συνεργατικά από τις Opel και PSA, έχοντας ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με το Citroen C3 Aircross. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του γαλλικού ομίλου στην Σαραγόσα φροντίζοντας ωστόσο να διατηρεί τον ξεχωριστό τεχνολογικό χαρακτήρα που διακρίνει τη γερμανική φίρμα.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του επικεφαλής πωλήσεων της Opel, Peter Kuspert ο οποίος ανέφερε για το όροσημο πωλήσεων του Crossland X: «Διαθέτοντας χαρακτηριστική τεχνολογία της Opel όπως τα καθίσματα AGR τα οποία αποτελούν μοναδικά για την κατηγορία, το Crossland X διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην προϊοντική μας εξέλιξη. Έχοντας ήδη καταγράψει 100.000 μονάδες πωλήσεων τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του θα εξακολουθήσει να συμβάλλει μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας Χ, το Mokka X και το Grandland X, στην ανάπτυξη της φίρμας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή αγορά crossover και SUV ανήλθε σε 4,56 εκατομμύρια μονάδες το 2017 σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ και αποτελώντας την κατηγορία με την μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης στη γηραιά ήπειρο.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας