Μπορεί ο αριθμός των 10.000 μονάδων να δείχνει μικρός για οποιοδήποτε μοντέλο ευρείας παραγωγής, ωστόσο όταν πρόκειται για supercars όπως η Huracan θεωρείται μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία.

Εξ ου και η Lamborghini γιόρτασε το γεγονός της παραγωγής των 10.000 μονάδων του εισαγωγικού της μοντέλου με τη δέουσα επισημότητα στο εργοστάσιο της στην Sant’Agata όπου κατασκευάζεται η Huracan και βρίσκεται η παραδοσιακή έδρα της Lamborghini.

Αυτοκίνητο ορόσημο υπήρξε μια Huracan στην ισχυρότερη έκδοση Performante και στην απόχρωση Verde Mantis η οποία παραπέμπει στην νικηφόρα Huracan GT3 η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση για την κατηγορία της στον απαιτητικό 24ωρο αγώνα της Daytona στα τέλη Ιανουαρίου.

Πέρα από το νέο ορόσημο, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 υπήρξε συνολικά μια πολύ καλή χρονιά για την Huracan και κατ΄επέκταση για την Lamborghini καθώς η ζήτηση για το εισαγωγικό μοντέλο των Ιταλών αυξήθηκε κατά 19% σε σχέση με το 2016, με τις ετήσιες πωλήσεις να ανέρχονται σε 2.642 μονάδες.

Με δεδομένο επίσης ότι η Huracan στα τέσσερα χρόνια παρουσίας της στην αγορά έχει ήδη φτάσει τις 10.000 μονάδες, αναμένεται να ξεπεράσει, και μάλιστα με ευκολία το ιστορικό ρεκόρ της προκατόχου της, Gallardo, η οποία υπήρξε το πιο επιτυχημένο διαχρονικά μοντέλο της Lamborghini, καταγράφοντας συνολικές πωλήσεις 14.022 μονάδας στα δέκα χρόνια της εμπορικής πορείας.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο