Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίτη φορά στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου»

Τρίτη φορά στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου»

Για τρίτη φορά θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι 36 κατηγορούμενοι, χρηματιστές και επιχειρηματίες, για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «μετοχές-φούσκες» του χρηματιστηρίου ,την περίοδο του 1999.

Μίνα Μουστάκα

Για τρίτη φορά θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι 36 κατηγορούμενοι, χρηματιστές και επιχειρηματίες, για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «μετοχές-φούσκες» του χρηματιστηρίου, την περίοδο του 1999.

Οι κατηγορούμενοι πριν από λίγες ημέρες είχαν κριθεί αθώοι κατά πλειοψηφία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Ετσι, μετά την έφεση της εισαγγελικής λειτουργού η υπόθεση θα ξαναδικαστεί και μάλιστα από … μηδενική βάση , σχεδόν στο παρά πέντε της παραγραφής των αδικημάτων, καθώς ο «κύκλος ζωής» των αξιοποίνων πράξεων συμπληρώνεται τον Μάρτιο του 2019.

Η αθωωτική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, 2-1, με το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφισε να εκφράζει την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους έχουν απαγγελθεί.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας κυρίας Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι οι «36» είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο στο παρελθόν, με διαφορετική σύνθεση. Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ξανά σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024