Στην τελική φάση βρίσκεται το σχέδιο επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης από το δήμο Αθηναίων, βάσει ενός νέου μοντέλου συνδιαχείρισης με την κοινωνία των πολιτών.

Νέους ενοίκους αναζητά η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, καθώς το σχέδιο του δήμου Αθηναίων για την επαναλειτουργία της, στη βάση ενός νέου μοντέλου, αυτό της συνδιαχείρισης με την κοινωνία των πολιτών, βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησής του.

Συγκεκριμένα, ο φορέας διαχείρισης της Δημοτικής Αγοράς απηύθυνε ήδη ανοιχτή πρόσκληση για την ενοικίαση των καταστημάτων της, η οποία απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη Δημοτική Αγορά ως εμπορική στέγη και να γίνουν μέρος της αναβίωσης του ιστορικού κτιρίου. Επίσης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε είναι υπό σύσταση, είτε βρίσκονται σε στάδιο επέκτασης του κύκλου εργασιών τους και θέλουν να είναι οι πρώτοι «κάτοικοι» της νέας Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

«Την περίοδο που ένας από τους βασικότερους προβληματισμούς στην Ευρώπη είναι τα άδεια κτίρια των πόλεων, η Αθήνα ανοίγει ένα – ένα τα ιστορικά της κτίσματα και τα θέτει στη διάθεση των πολιτών. Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης γράφουμε ιστορία» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, συμπληρώνοντας: «Επιχειρούμε κάτι νέο, κάτι πολύ τολμηρό. Εμπιστευόμαστε τους πολίτες. Σύμφωνα με το δήμαρχο, η Δημοτική Αγορά θα αναβιώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την Κυψέλη, να επιστρέψει στους κατοίκους της».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr