Manpower: Ποιοι κλάδοι έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση εργαζομένων
Ενθαρρυντικές διαγράφονται οι προοπτικές προσλήψεων εκ μέρους των εργοδοτών στην Ελλάδα για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2018 σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της ManpowerGroup, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα από την ManpowerGroup Ελλάδας.
Ενθαρρυντικές διαγράφονται οι προοπτικές προσλήψεων εκ μέρους των εργοδοτών στην Ελλάδα για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2018 σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της ManpowerGroup, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα από την ManpowerGroup Ελλάδας.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι Έλληνες εργοδότες καταγράφουν την ισχυρότερη πρόβλεψη περί προσλήψεων των τελευταίων τουλάχιστον εννέα ετών. Ποσοστό 26% των εργοδοτών προβλέπουν αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, ποσοστό 5% αναμένουν μείωση ενώ ποσοστό 65% δεν αναμένουν κάποια αλλαγή.
Οι προοπτικές είναι θετικές σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, τόσο στις περιφέρειες όσο και σε όλες τις κατηγορίες μεγέθους οργανισμών.
Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας προβλέπονται στον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου και Ύδρευσης, όπου οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +22%, σε πέντε τομείς, με προοπτικές της τάξης του +16% – της Γεωργίας, των Χρηματοοικονομικών & Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, του Δημοσίου & Κοινωνικών Υπηρεσιών, των Μεταφορών & Επικοινωνιών, και του Εμπορίου (Λιανική & Χονδρική) καθώς και στον τομέα των Κατασκευών, με προοπτικές της τάξης του +15%.
Οι πιο αποδυναμωμένες προοπτικές, της τάξης του +10%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα της Βιομηχανίας /Παραγωγής.
Οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουν αξιόλογη αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων κατά το β’ τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης, της τάξης του +14% για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο, ενώ οι προοπτικές στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +17%.
Οι ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων αναμένονται από τους εργοδότες των μεγάλων επιχειρήσεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +23%.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
- Τρανπ: «Εξαφάνισε» τα μέλη της επιτροπής εκλογικής βοήθειας – Φόβοι για «χάος» στις ενδιάμεσες εκλογές
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Άντζελα Δημητρίου: Αποχαιρέτησε την Μπόνι Τάιλερ με μια κοινή τους φωτογραφία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442