Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση κατά Θεοδωράκη για τη συνάντηση με Αλ. Τσίπρα

Επίθεση κατά Θεοδωράκη για τη συνάντηση με Αλ. Τσίπρα

Έντονες ενστάσεις αλλά και επικρίσεις για τη σημερινή συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, δέχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Έντονες ενστάσεις αλλά και επικρίσεις για τη σημερινή συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, δέχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξέφρασαν τη διαφωνία τους επισημαίνοντας ότι ήταν προτιμότερο να μην γινόταν η συνάντηση αυτή την εβδομάδα και σε αυτή τη συγκυρία γιατί δίνονται λάθος μηνύματα.

Όπως μάλιστα επισημάνθηκε είναι άλλο η υπεύθυνη στάση στα εθνικά θέματα και η εθνική συνεννόηση την οποία επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια τα οποία επιχειρεί να παίξει ο κ. Τσίπρας για να καλύψει την αναξιοπιστία και τη διγλωσσία της κυβέρνησης του στα εθνικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που επισημάνθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη να είναι πιο προσεχτικός και να μην κάνει κινήσεις που προκαλούν αιφνιδιασμούς και δημιουργούν λάθος εντυπώσεις.

Στο μέτωπο των οργανωτικών και ειδικά στο ζήτημα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κατατέθηκαν 3 προτάσεις, οι δύο από τη Φώφη Γεννηματά και η τρίτη από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Η πρώτη πρόταση της κυρίας Γεννηματά προβλέπει την ανάδειξη της κεντρικής επιτροπής και καθολική ψηφοφορία, με την ύπαρξη ενός ποσοστού εκπροσώπησης τουλάχιστον 5-6% για τα κόμματα και 1% για τις κινήσεις και τα υπόλοιπα σχήματα.

Η δεύτερη πρόταση της κυρίας Γεννηματά προβλέπει τον ορισμό της Κεντρικής Επιτροπής, αναλογικά, αλλά μόνο στην περίπτωση που υπάρξει ομόφωνη απόφαση.
Η τρίτη πρόταση, του Θ. Θεοχαρόπουλου ήταν η καθολική ψηφοφορία για την εκλογή της κεντρικής Επιτροπής με αναλογίες που θα έχουν καθοριστεί ώστε και τα κόμματα να εκπροσωπούνται αλλά και ρόλος να δίνεται στους συνέδρους.

Η τελική απόφαση αναμένεται μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των επιτελών των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Μέχρι την Τετάρτη θα έχει οριστικοποιηθεί και το σύμβολο του νέου κόμματος.

Το συνέδριο θα ανοίξει τις εργασίες του το πρωί της Παρασκευής. Στο συνέδριο την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Κώστας Σημίτης και ο Κυριάκος Μητοστάκης που θα εκπροσωπήσει τη ΝΔ. Στο συνέδριο έχουν κληθεί όλα τα κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ.
Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι: «Τολμήσαμε – Πετύχαμε – Προχωράμε Μπροστά».

Δημήτρης Χόνδρος

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024