Προειδοποιήσεις υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ προς Συρία για τη χρήση χημικών
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, προειδοποίησε σήμερα τη Συρία ότι θα ήταν «πολύ ανόητο» για τις κυβερνητικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν χημικό αέριο σε όπλα, επικαλούμενος μη επιβεβαιωμένες αναφορές για επιθέσεις με χλώριο στην ανατολική Γούτα.
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, προειδοποίησε σήμερα τη Συρία ότι θα ήταν «πολύ ανόητο» για τις κυβερνητικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν χημικό αέριο σε όπλα, επικαλούμενος μη επιβεβαιωμένες αναφορές για επιθέσεις με χλώριο στην ανατολική Γούτα.
Παράλληλα, ο ίδιος επιτέθηκε στη Ρωσία για την υποστήριξη που προσφέρει στη Δαμασκό.
«Θα ήταν πολύ ανόητο γι’ αυτούς να χρησιμοποιήσουν χημικά που έχουν προσαρμοστεί σε όπλα. Νομίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ το ξεκαθάρισε αυτό, νωρίς, από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησής του» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας στους δημοσιογράφους, πριν από την προσγείωσή του στο Ομάν.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Aryna Sabalenka: Χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές στη Μύκονο για την καλύτερη τενίστρια του κόσμου
- Στην Αλεξανδρούπολη οι δήμαρχοι των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim
- ΠΑΣΟΚ: Το Υπουργείο Παιδείας εξέθεσε τη χώρα – Η ΕΕ μας παραπέμπει στο ΔΕΕ για διακρίσεις εις βάρος των αναπληρωτών
- Σε εξέλιξη το έργο πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο εξωκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος
- Μπόνι Τάιλερ: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια του Total Eclipse of the Heart
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κεσσές αποστομώνει Βορίδη – «Γνωρίζει και παριστάνει τον ανίδεο, η δικαστική απόφαση τον αναφέρει 44 φορές»
- Ζότα Σίλβα: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα που ήθελα να κάνω στην καριέρα μου»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 4,4% τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442