Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα ή Ισπανία το δίλημμα για τους Γερμανούς

Ελλάδα ή Ισπανία το δίλημμα για τους Γερμανούς

Με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου συνεχίζονται τα ιδιαίτερα κολακευτικά για τον ελληνικό τουρισμό δημοσιεύματα και ρεπορτάζ του γερμανικού τύπου.

«Ελλάδα ή Ισπανία, ποιος θα γίνει ο top προορισμός του καλοκαιριού;», διερωτάται η Frankfurter Rundschau, με αφορμή την εν εξελίξει Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου. Εκεί οι δυο χώρες διαφημίζονται, παρότι δεν το έχουν ουσιαστικά ανάγκη όπως σημειώνει η εφημερίδα. Εκπρόσωποι τουριστικών ομίλων και συνδέσμων που μιλούν στην FR προβλέπουν άλλο ένα «εκρηκτικό» καλοκαίρι για τις δυο χώρες και ειδικά για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Γερμανικό Τουριστικό Σύνδεσμο DRV μάλιστα, στην παρούσα φάση τα ελληνικά νησιά είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, με τις κρατήσεις να ξεπερνούν ακόμη και εκείνες για τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους (Μαγιόρκα, Ίμπιζα κα.).

«Για τους γερμανούς τουρίστες η Ισπανία και η Ελλάδα είναι οι απολύτως top προορισμοί. Και οι δυο χώρες αναμένουν μια εξαιρετική τουριστική σεζόν. Και η Τουρκία όμως ανακάμπτει με ένα πειστικό επιχείρημα», σύμφωνα με την Frankfurter Rundschau:

«[…] Δεν αποκλείεται αυτή τη χρονιά να επισκεφτούν την Τουρκία και πάλι περισσότεροι τουρίστες. Οι πολιτικές εντάσεις έχουν μειωθεί. Στην Αττάλεια και τα άλλα τουριστικά θέρετρα της τουρκικής ριβιέρας και του Αιγαίου υπάρχει αισιοδοξία. Ενώ το 2017 ήρθαν μόλις 3,6 εκατομμύρια Γερμανοί, φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα πέντε εκατομμύρια. Ένα τουλάχιστον επιχείρημα μιλάει σε κάθε περίπτωση υπέρ της Τουρκίας: τα ξενοδοχεία προσφέρουν στους επισκέπτες υψηλή ποιότητα σε ασυναγώνιστα χαμηλές τιμές. Ως προς αυτό Ισπανία και Ελλάδα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την Τουρκία».

Για τη συνάντηση-έκπληξη Κιμ-Τραμπ

Κυρίαρχο θέμα στα σχόλια του γερμανικού τύπου του Σαββάτου όμως είναι η προγραμματισμένη για τον Μάιο συνάντηση-έκπληξη μεταξύ του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του αμερικανού προέδρου Τραμπ.

Το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung: «Στόχος της Βορείου Κορέας ήταν ανέκαθεν […] να διαπραγματεύεται μόνον με τις ΗΠΑ. Ήταν ορθό που η Ουάσιγκτον φρόντιζε πάντα να το αποτρέπει αυτό, επιχειρώντας να συμπεριλάβει τις Κίνα, Νότια Κορέα, Ρωσία και Ιαπωνία. Τι πιθανότητες έχει τώρα ο Τραμπ να μην τον ξεγελάσουν σε ενδεχόμενες συνομιλίες; Σε ποιο βαθμό θα συμβάλει στην αναβάθμιση ενός καθεστώτος, όταν και μόνον η χειραψία με τον αμερικανό πρόεδρο συνιστά μοναδικό θρίαμβο; Ποιος θα είναι ο πυρήνας ενδεχόμενης συμφωνίας; Και μπορεί ο Κιμ να ζητήσει κάποιο αντάλλαγμα για τον πυρηνικό αφοπλισμό πέραν της άρσης των κυρώσεων;».

Η Stuttgarter Zeitung: «Ούτε ο Τραμπ αλλά ούτε και ο Κιμ είναι ιδιαίτερα αξιόπιστοι πολιτικοί. Και οι δυο φημίζονται για το ότι παραβιάζουν κανόνες και συμφωνηθέντα. Ο κίνδυνος της προγραμματισμένης συνάντησης λοιπόν έγκειται στο ότι ενδεχόμενη αποτυχία των επαφών απειλεί να οδηγήσει σε πυρηνική σύγκρουση».

Αρκετά επιφυλακτική ως προς τις πιθανότητες επιτυχίας και η Neue Osnabrücker Zeitung που σημειώνει: «Το θέμα είναι ότι αυτές οι συνομιλίες δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστικά αποτελέσματα. Ο Κιμ δεν πρόκειται ουδέποτε να αποχωριστεί τα πυρηνικά του όπλα διότι αυτά διασφαλίζουν την πολιτική του επιβίωση».

Η ελβετική Neue Zürcher Zeitung: «Η πιο συνετή -και ευλόγως και συνήθης- διαδικασία θα υπαγόρευε προπαρασκευαστικές συνομιλίες σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις του Κιμ και να απαντηθεί τι ζητά ως αντάλλαγμα για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Αντ΄ αυτού όμως ο Τραμπ επαναλαμβάνει το λάθος προκατόχων του οι οποίοι έδειξαν στο αυταρχικό καθεστώς μια πέραν του δέοντος προκαταβολική εμπιστοσύνη. Η εμπειρία με τρεις γενιές της δικτατορίας Κιμ καταδεικνύει ότι η Πιονγκγιάνγκ προσποιείται τάσεις αποπυρηνικοποίησης, στην πραγματικότητα όμως αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να ξεγελάσει την άλλη πλευρά και να κερδίσει χρόνο».

Κώστας Συμεωνίδης




Deutsche Welle

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024