Περίεργες διαρροές καταγράφηκαν κατά τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη
Βουλή επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής για τρεις
υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα συζήτησης της επόμενης ημέρας δεν είναι η απόρριψη της πρότασης της ΝΔ η οποία ήταν αναμενόμενη αλλά οι κυβερνητικές διαρροές στην ψηφοφορία, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στις τρεις ξεχωριστές κάλπες που στήθηκαν.

Βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ, φάνηκε ότι υπήρξαν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα πρόσωπα. Δηλαδή τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Για την ιστορία, στην κάλπη που είχε στηθεί για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, βρέθηκαν 86 ψηφοδέλτια υπέρ του ναι, 151 όχι, 1 παρών και 29 άκυρα.
Για τον Ανδρέα Ξανθό, υπήρξαν 88 ναι, 145 όχι, 1 παρών και 33 άκυρα. Τέλος για τον Παύλο Πολάκη, 86 ναι, 149 όχι, 1 παρών και 31 άκυρα.

Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων εγείρονται πολλά ερωτηματικά καθώς η κυβερνώσα πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αριθμεί συνολικά 154 βουλευτές. Από την ψηφοφορία έλειπε μόνο ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι τρεις υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρεπόταν να ψηφίσουν για τον εαυτό τους.

Ως εκ τούτου, τα όχι – σε περίπτωση που δεν υπήρχαν διαρροές – θα έπρεπε να ήταν για όλους τους υπουργούς 152.

Κοινοβουλευτικές «πηγές» πάντως επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τις διαρροές, λέγοντας ότι οι διαφοροποιήσεις που προέκυψαν οφείλονται ενδεχομένως σε ανθρώπινα λάθη. Μάλιστα υποστήριξαν πως στην κάλπη για τον κ. Κουρουμπλή αλλά και σε αυτή του κ. Πολάκη, βρέθηκαν 9 ψηφοδέλτια που αφορούσαν άλλον υπουργό ενώ στην κάλπη για τον κ. Ξανθό υπήρξαν 12 ψηφοδέλτια που δεν αφορούσαν το πρόσωπό του. Τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια – όπως έγινε γνωστό – προσμετρήθηκαν ως άκυρα.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο