Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10,2 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 19,2%. Τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής, ενώ εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ. Απαισιόδοξο εμφανίζεται το 75% των ερωτηθέντων για την οικονομική κατάσταση της χώρας ακόμη και σε περίπτωση εξόδου από τα μνημόνια, ενώ πάνω από τους μισούς βλέπουν ότι πιθανή λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών.
Διψήφιο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 19,2%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.
Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μένει η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7%, καθώς και οι ΑΝΕΛ με 2,5%.
Σε ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις προτιμήσεις αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές), ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη είναι η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές).
Στο ερώτημα «αν το καλοκαίρι βγούμε από το Μνημόνιο έστω και τυπικά, πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην οικονομική και κοινωνική πολιτική προς όφελος του λαού ή όχι;» το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζονται απαισιόδοξοι απαντώντας «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 23,9% απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι».
Αναφορικά με το ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ και στην ερώτηση «η λύση που θα προκριθεί για την ονομασία των Σκοπίων, πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα ή σε όσα επιδιώκουν τα Σκόπια;», το 57,1% απαντά ότι η λύση που πιθανόν να προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών, ενώ το 26,9% θεωρούν ότι πιθανή λύση στο Σκοπιανό θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων